Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner798

Kumar Oynayan ve Oynatan Şahıslara Suç Üstü
banner852

Koronavirus salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu sağlama, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılma hızını kontrol altında tutmak amacıyla İl Umumi Hıfzıssıhha ve İl Pandemi Kurulumuzda birçok karar alınıp uygulanmaktadır.

Alınan kararların takibi ve uygulanması amacıyla başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere ekiplerimiz tarafından denetimler gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda;

Samsun Valiliği İl Jandarma Komutanlığı Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerimizce yapılan çalışma neticesinde;

Çarşamba İlçesi Karaağaç Mahallesinde 03.12.2020 tarihinde şüpheli 1 şahsın kumar oynanması için yer ve imkân sağladığının tespit edilmesi üzerine aynı gün yapılan arama neticesinde oyun oynatılan iskambil kâğıtlarına el konulmuş, şüpheli 1 şahıs hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre kumar oynamaya yer ve imkan sağlama suçundan adli işlem başlatılmış, 12 şahıs hakkında ise kişi başı 3.150 TL olmak üzere toplam 37.800 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerimizce yapılan çalışmalarda;

Bir şahsın kiralamış olduğu ikamette kumar oynatıldığı bilgisi üzerine 01.12.2020 günü yapılan aramada, kahvehane şeklinde düzenlenen ikamette 7 şahsın oyun oynadığı görülmüş, ikamette yapılan aramada 13 deste iskambil kağıdı, 3 adet yazboz defteri ele geçirilmiştir. Kumar oynatılmasına yer ve imkan sağlayan şahsa adli işlem yapılarak idari para cezası tanzim edilmiş olup ikamette bulunan 7 şahsa toplam 22.260 TL  idari para cezası uygulanmıştır.

Yine başka bir şahsın kiralamış olduğu ikamette kumar oynatıldığı bilgisi üzerine 02.12.2020 günü ikamette arama yapılmış, kahvehane olarak düzenlenen ikamette 7 kişinin oyun oynadığı, 5 kişinin ise çatı kısmında gizlendiği görülmüş, yapılan aramada 12 deste açılmamış oyun kağıdı, 18 deste açılmış oyun kağıdı ve 3 adet yazboz defteri ele geçirilmiştir. Kumar oynatılmasına yer ve imkan sağlayan 2 şahsa gerekli adli işlem yapılmış olup ikamette bulunan 12 şahsa toplam 38.160 TL  idari para cezası uygulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:
SamsunKumar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876