Öne Çıkanlar CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza CİNSEL SALDIRI
banner797

Kurban Bayramında Uygulanacak İlave Tedbirler Alındı
banner852

Samsun ilinde genel güvenlik ve asayişin sağlanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin temini ile vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için ilimiz merkez ve ilçelerindeki mevcut emniyet ve trafik tedbirlerine ilave olarak aşağıdaki uygulama ve tedbirler aldırılacaktır.

Samsun Valiliği İl Jandarma Komutanlığınca;

1. Dokuz günlük bayram süresi boyunca 707 Asayiş Ekibi, 5 Motosikletli Huzur Timi,  9 JASAT Timi, 4 TEM Unsuru, 13 KOM Unsuru, 9 İstihbarat Unsuru, 9 Köpek Unsuru olmak üzere toplam 756 Tim ve Unsur, 2.946 Personel ile 56 Sivil Araç, 27 Zırhlı Araç, 671 Devriye Müdahale Aracı, 5 Asayiş Huzur (Motosiklet) olmak üzere toplam 759 Araç ve 19 Drone ile görev yapılacaktır.

2. Mahalle meydanları, umuma acık istirahat ve eğlence yerleri, kurban satış alanları ile mezarlıklarda; bayram öncesi ve bayram süresince yaya devriye görevi yapmak üzere personel görevlendirilerek emniyet tedbirleri artırılmıştır.

3. Sinop yolu, Ordu yolu, Ankara yolu ve Taşaova yolu üzerinde şehir merkezine girişlerde araçlar ve şahıslar üzerinde kontrol ve denetimler yapmak üzere personel görevlendirilmiştir.

4. Trafik Şube Müdürlüğünce; 9 günlük planlanan Kurban Bayramı tatili öncesi ve sonrasında, 378 Jandarma Trafik Timi, 39 (Hızır) Jandarma Motosikletli Trafik Timi, 239 Jandarma Asayiş Timi, 3 (Huzur) Jandarma Motosikletli Asayiş Timi ve 12 Sivil Tim olmak üzere, Toplam 671 Tim ve bu timlerde görevli 1.758 personel ile 7 Hız Tespit Radarı ve 12 Drone vasıtasıyla gerekli trafik tedbirleri alınacaktır.

Halkımızın huzur ve güven ortamında Kurban Bayramını geçirmelerini sağlamak için tedbirler artırılarak en üst düzeyde çalışmalar devam edecektir. Ayrıca içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesi sağlanacaktır. Bu kapsamda fiziki mesafe kurallarına uyulmadığı, toplum sağlığının riske atıldığı durumlar için Samsun Valiliği İl İl Jandarma Komutanlığımız tarafından gerekli tedbirler yazılmış, tedbirlere uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereği İdari Para Cezası uygulanacaktır.

Vatandaşlarımızın halkın huzuru ve güven ortamını bozacak davranışlarla karşılaşması halinde, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesini bekliyoruz.

Samsun Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünce;

17-25 Temmuz 2021 tarihleri arasında Kurban Bayramı öncesi ve bayram tatili süresince vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahatlerini, ziyaretlerini ve alış veriş yapmalarını sağlamak, hırsızlık, yankesicilik, kapkaç vb. asayişe müessir olayların önlenmesi için,

17 Temmuz 2021 Cumartesi gününden itibaren il merkezi polis sorumluluk bölgesinde bulunan 2 adet Kurban satış yerinde motorize ekipler görevlendirilmiştir. Ayrıca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce sahte para olaylarına karşı, Asayiş Şube Müdürlüğünce hırsızlık ve yankesicilik olaylarına karşı ekipler görevlendirilmiştir. 

Havaalanı, gar ve terminal gibi yerlerde, kalabalık olan alış veriş merkezlerinin bulunduğu sokaklar, ana arterler, caddeler ve mezarlıklarda; bayram tatili süresince 32 noktada yaya devriye görevi yapmak üzere personel görevlendirilerek emniyet tedbirleri artırılmıştır.

Ankara Yolu, Sinop Yolu ve Ordu yolu üzerinde şehir merkezine girişlerde araçlar ve şahıslar üzerinde kontrol ve denetimler yapmak üzere 24 saat esasına göre personel görevlendirilmiştir.

Şehir içinde ve şehirlerarası devlet karayollarında yaya ve araç trafiğine karşı;

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü gündüz 16 ekip, 6 radar, 1 Drone, gece 14 ekip, 6 radar, görevlisiyle bayram süresince tedbir alacaktır.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce gündüz 14 ekip, 11 şahin ve 1 radar, 1 Drone, 3 Noktada yaya ekip; gece 7 ekip ve 1 radar ile Mezarlıklarda, Şehirlerarası otobüs terminalinde, bayramlaşma yerlerinde ve yoğun kavşaklarda yaya personel görevlendirilerek trafik tedbirleri alınacaktır.

Bayram namazı süresince görevlendirilen 28 ekip cami tedbirlerinde görev yapacaktır.

Bayram namazı sonrasında silah atılmak suretiyle meydana gelebilecek müessif olayların önlenmesi amacıyla önceki tarihlerde silahla ateş edildiği tespit edilen ve ateş edilmesi muhtemel mahalle, cadde ve sokaklara 23 özel ekip görevlendirilmesi planlanmaktadır. 

Halkımızın huzur ve güven ortamında Kurban bayramını geçirmelerini sağlamak için 284 ekip, 3 hava aracı, 3 dedektör köpek ve toplamda 12.130 personelle tedbirler artırılarak en üst düzeyde çalışmalarımız devam edecektir.

Ayıraca içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesi sağlanmaktadır. Bu kapsamda fiziki mesafe kurallarına uyulmadığı, toplum sağlığının riske atıldığı durumlar için İl Emniyet Müdürlüğümüzce gerekli tedbirler alınmış, tedbirlere uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereği İdari Para Cezası ve ilgili kanun maddelerince adli işlem uygulanmaktadır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876