Öne Çıkanlar Yaşar Saydam cerattepe
banner798

Kurumlar Vergisi’nde  ‘şampiyonlar aynı aileden’
Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın imzası bulunan teşekkür belgesi ile onurlandırılan YEDAŞ’ın Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Önümüzdeki 5 yıl için rakiplerimiz ‘şampiyonluk’ hedefi koymasın. Üçüncülük için yarışabilirler” dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan Samsun İli 2015 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri sıralamasında ‘şampiyonlar’ aynı aileden oldu. Enerji sektöründe 2011-2015 yılı dönemini başarıyla tamamlayan ve ‘Sürdürülebilir Yönetim Modeli’ ile Samsun Vergi Dairesi’nce ‘Kurumlar Vergisi Rekortmenleri’olarak lanse edilen Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş. (YEPAŞ) ve Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), 2015 yılında zirveyi birlikte paylaştı.

BAKAN AĞBAL’DAN TEŞEKKÜR BELGESİ


YEDAŞ ve YEPAŞ’ın başarısını paylaşmak ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın imzası bulunan teşekkür belgesini takdim etmek üzere YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’nu ziyaret eden Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, “27. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında rekortmenlerimize teşekkür ziyaretleri yapıyoruz. Bu bağlamda 2011 yılından itibaren her yıl zirvenin sahipleri olan YEDAŞ ve YEPAŞ, şehrimize ekonomik katkı sağlamalarının yanı sıra örnek yönetim modelleri ile Samsunumuzun markası haline gelmiştir. En büyük mükelleflerimiz olan YEDAŞ ve YEPAŞ’ın şehrimize kattığı değerlerden ve başarılarından dolayı gurur duyuyoruz" dedi.

5 YIL DAHA ZİRVEDE OLACAĞIZ

Holiganbet /> YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ise, “Operasyonel ve kurumsal mükemmellik alanında uyguladığımız ‘Sürdürülebilir Yönetim Modelimiz’ ile kesintisiz vergi şampiyonu oluyoruz. Kimse zirveye hedef koymasın. Önümüzdeki 5 yılda da şampiyon biz olacağız” diye konuştu.Şampiyonların aynı aileden olması ve zirveyi paylaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Müdür Türkoğlu, “Sürdürülebilir ve rol model yönetim modelimiz her alanda ‘lider’ olduğu gibivergişampiyonluğunda da ‘lider’ konumdadır. 2011 yılında başarılarımızın asla tesadüf olmayacağını, 2015 yılına da kadar ‘şampiyonluk apoletinin’ biz de kalacağını söylemiştik ve öyle de oldu. Önümüzdeki 5 yılda da yine şampiyon biz olacağız. Kimse zirveye hedef koymasın. Rakiplerimiz üçüncülük için yarışabilirler. Bizi ‘rol model’ olarak alabilirler, şehrimize daha çok vergi ödeyebilirler” ifadelerini kullandı.

BAŞARILAR, ‘TESADÜF SİSTEMLER’  ÜZERİNE KURGULANMAZ
“Yönetim modelimizin amacı ‘rol model’ olmaktır” diyen Türkoğlu, “Bu yıl şampiyon oldun. İkinci yıl olmadın. Bunun yönetim modeliniz için hiçbir anlamı yok. Başarılar, ‘tesadüf sistemler’ üzerine kurgulanmaz. Başarılı şirketler, operasyonel ve kurumsal iş süreçlerinde dünyanın kabul ettiği yönetim sistemleri bütününe entegre olmak zorundadır. Biz bunun adına Toplam Kalite Yönetim Modeli diyoruz.Yönetim modelinizi uygularken, paydaşlarınızın yön birliği oldukça önemlidir ve bu yön birliğini aynı sinerji de her daim mümkün kılabilirsen ‘sürdürülebilir’ başarıların sahibi olursun. Biz bunu başarıyla yerine getirdik, getiriyoruz. Teknolojik, inovatif ve kurumsal yapısıyla, sürdürülebilirlik temalı kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle, kalite yönetim sistemleri, rol model yönetim modeli ve lider şirketunvanıyla Avrupa’nın ve dünyanın en önemli şirketlerinin yer aldığı ‘devler liginde’ anılıyor iseniz, Toplam Kalite Yönetim Modeli ile yönetiliyorsunuz demektir. YEDAŞ, 2019 yılı için hedeflediği vizyonu gereği tam da bu noktadadır ve sürdürülebilir başarısındakisırrı ‘mükemmellik’ algısının tüm paydaşlarıyla birlikte içselleştirilmesidir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.