Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Lgs Adaylarına Büyük Hizmet
banner852

Derslere katılarak verilen şifreli soruları bilen 8. sınıf öğrencilerine kazandıkları hediyeler, kargoyla gönderildi. SBB TV YouTube kanalında yüklü olan dersler 2.5 ayda 60 bin 897 kez izlendi.

Büyükşehir Belediyesi, koranavirüs nedeniyle eğitimleri aksayan öğrencilere Uzaktan Eğitim ve Öğretim Takviye Dersleri Projesi başlattı. Bir ilke imza atan Büyükşehir Belediyesi’nin LGS’ ye girecek öğrencilere yönelik SBB TV YouTube kanalından başlattığı canlı takviye dersler yoğun bir katılımla devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel okulların iş birliğiyle startı 11 Ocak tarihinde verilen online takviye derslerinde 13 özel okuldan 26 gönüllü öğretmen, konu anlatımları ve soru çözümleriyle öğrencilerin bilgileri pekiştiriliyor. Hafta içi her gün için 18.30 - 20.30 saatleri arasında yapılan online canlı derslerde öğretmenler, Türkçe, Matematik,  Fen Bilimleri ve Rehberlik konularında LGS adaylarını sınava hazırlıyor.

6 Haziran 2021 Pazar Günü yapılacak LGS’ ye yaklaşık 2 aylık süre kalırken, takviye canlı derslere olan ilgi ise her geçen gün artıyor. Haftanın 5 günündeki dersler sırasında verilen şifreleri not eden öğrenciler, soruların cevaplarını 0 505 195 50 00 numaralı whatsapp hattına göndererek hediyeler kazanıyor.  Akıllı saat, oyuncu kulaklığı, çift taraflı flash bellek, powerbank, spor aletleri, çanta veya akıllı bileklik kazanan ilk 30 öğrencinin isimleri cuma günleri açıklanarak kargoyla adreslerine gönderildi. Bugüne kadar ise toplam 139 öğrenci hediyelerine kavuştu.

Online canlı derslerle ilgili değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilginin beklenin üzerinde gerçekleştiğini söyledi. SBB TV YouTube kanalında yüklü olan derslerin 2.5 ayda 60 bin 897 kez izlendiği bilgisini veren Başkan Demir, “Pandemi sebebiyle öğrencilerimiz yüz yüze eğitimden uzak kaldıkları için canlı derslerimize önemli oranda ilgi gösterdi. Gerek gönüllü öğretmenlerimiz gerekse öğrencilerimiz, büyük özveri örneği sergiledi. Tüm öğrencilerimizin verdikleri emeklerin karşılığını alacaklarına inanıyorum.  Bu sebeple LGS’ ye girecek öğrencilerimize sınavda başarılar diliyorum. Desteklerinden dolayı da İl Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun Esen ile özel okullarımızın değerli yönetim ve gönüllü öğretmenlerimize teşekkür ediyorum”  İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876