Öne Çıkanlar Samsun master
banner798

Mavi Taç Derneği'nden ücretsiz psiko-sosyal destek
banner852

Samsun'da, Sosyal Hizmet Uzmanı, Psikolog, Pedagog, Psikolojik Danışman, Doktor, Avukat ve Öğretmenler bir araya gelerek 2014 yılında 'Gelişmiş bir toplum için çocuklara doğru bir adım daha' sloganıyla Mavi Taç Derneği kuruldu. Dernek tüzüğünün 18. maddesi çerçevesinde kurulan 'Sosyal Hizmet Atöylesi'nin gönüllü sosyal hizmet lisas öğrencisi ve sosyoloji öğrencilerine deneyim kazanmaları için 2016 Ocak ve Mayıs ayları arasında kurs açıldı. Kursu başarı ile tamamlayan 8 öğrenciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Mavi Taç'ın toplumun tüm kesimleri odağında ortaya çıkan psiko-sosyal sorunlarla mücadele etmek olduğunu belirten Mavi Taç Dernek Başkanı Cesur Ceylan, "Kurulduğu günden beri onlarca aile ve çocuğa psikososyal destek sağladık. Giderek artan talebi karşılayabilmek için üniversite öğrencilerinin desteğini alabilmek amacıyla 'Sosyal Hizmet Atöylesi' programını geliştirerek kurs açtık. Gönüllü üniversite öğrencilerimizin kendilerini geliştirebilmeleri için uygun ortamı oluşturmakla birlikte öğrencilerimize deneyim kazanmaları, uygulama ve sorun alanlarını tanımaları, müdahale planlarını geliştirmeleri gibi bir çok konuda katkı sağladık" diyerek şöyle devam etti:

"Sosyal Hizmet Atöylesi'nin en önemli faydasının maddi yetersizlik içinde olan çocuk, aile ve bireylere dernek bünyesinde ve gözetiminde yaşanılan pisikososyal sorunlar kapsamında katkı sağlayacak olmasıdır. Her vatandaşımızın bir danışmana gidecek maddi yeterliliği olmadığı gerçeğinden yola çıkarak atöyle çalışmalarını önemsiyoruz. Bundan sonraki süreçte dernek amaçları doğrultusunda, özellikle dezavantajlı birey, aile ve guruplara yönelik çalışmalarımızı gönüllü öğrencilerimiz sayesinde daha da yoğunlaştırmayı planlıyoruz. 2016 yılı Eylül ayı içinde üçüncü gurup kurslarımız başlayacaktır. Mesleki olarak kendini geliştirmek ve topluma faydalı olmak isteyen öğrencilerimizi aramızda görmekten memmun olmaktayız."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876