Öne Çıkanlar Lüksemburg ihale
banner797

MHP Bağış Kampanyası Başladı

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanlığı öncülüğünde Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılay koordinesinde 20-21-22 Kasım 2020 tarihlerinde devam edecek Kan, Organ-Doku ve Plazma bağış kampanyası Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Saat: 14.00’ de açılış töreni ile birlikte başladı.

Kampanya açılış törenine 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz Ünal, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, Türk Kızılay Samsun Şubesi Başkan Vekili Ahmet Ali Bulut, Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Kandıra, Ülkü Ocakları İl Başkanı İbrahim Mert Bahar, MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, Kamu-Sen İl Temsilcimiz Ahmet Keskin ve Şube Başkanları ile birlikte partililer ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasında Karapıçak “Kızılay ve İl Sağlık Müdürlüğü ziyaretlerimiz sırasında Pandemi’den dolayı ülkemizde kan stoklarının azaldığını, özellikle Samsun'un ortalamanın da altında kaldığını öğrendik. Hemen bir komisyon kurup bu konuda geniş kapsamlı 3 gün sürecek bir kampanya başlatmak istedik. Kızılay’ımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüzden oluru aldıktan sonra bugün burada bu kampanyayı düzenliyoruz. İlk gün kampanyamıza İlkadım İlçe Başkanlığımız, ikinci gün Atakum İlçe Başkanlığımız, 3. gün ise Canik ve Tekkeköy ilçe başkanlıklarımız kampanyamıza destek sağlayacaklar. İhtiyacı olacak kişilere bir umut olmak için buradayız. Bu bağışları bir alışkanlık haline getirmemiz için önce kendimizi sonra çevremizi bilinçlendirmek gerekiyor. Samsunlu hemşehrilerimizi azalan kan stoklarına destek vermek amaçlı Türk Kızılay’ına kan bağışına davet ediyoruz. Covid-19 sonrası plazma bağışı da bir o kadar önemli bir konu. Kampanyada plazma bağışı için randevu alan arkadaşlarımız da oldu. Aynı zamanda kampanyada doku ve organ bağışı da var. Organ bağışına da ayrı bir önem veriyoruz. Yine bu alanda 3 gün boyunca organ bağışı da yapılacak. Umuyorum bu bağış kampanyası sonrasında vatandaşlarımız bu konuya daha özen gösterecektir. Kızılay'ın aracı her gün Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarımız istediği zaman gelip bağışta bulunabilirler.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu kampanyanın ilk gününde yoğun katılım ile kan, organ ve doku bağışı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.