Öne Çıkanlar Ahmet Yeni eyof
banner797

MHP Samsun İl Başkanı  Karapıçak’tan Saldırı Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP İzmir il başkanlığı binasında gerçekleştirilen saldırıya yönelik açıklamalarının ardından MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak'ın talimatları doğrultusunda il ve ilçe teşkilatlarının tüm kademelerini kapsayan bir toplantı düzenlendi. Toplantı ardından açıklamalarda bulunan Karapıçak, Samsun halkının bu tür provokasyonlara gelmeyeceğini söyledi.

Toplantı gündeminde yer alan Devlet Bahçeli'nin açıklamaları

HDP'nin İzmir il binasına yapılan saldırının kanlı bir prova olduğunu açıkça belirten Bahçeli, Twitter hesabı üzerinden olaya ilişkin yaptığı açıklamada “Toplumsal huzur ve iç barış ortamımızı sabote etmek isteyen karanlık emeller bu defa İzmir'de sahneye çıkmıştır. Türkiye’nin karışmasını; etnik, ideolojik ve siyasi fay hatlarının kırılarak fitne depremlerinin oluşmasını hedefleyen iç ve dış provokasyonlar devreye alınmıştır.” cümlelerini kullandı.

Gerçekleşen vahim olayın iç yüzünü mutlaka deşifre edilmesinin, önünün ve arkasının aydınlatılmasının gerekli olduğunu irdeleyen Bahçeli'nin açıklaması “bundan sonraki soruşturma ve kovuşturma safhalarının her aşamasına özel izin alarak katılmalarını beklediğimiz HDP’li ve CHP’li yöneticiler, konuyu istismar eden gazeteci ve televizyoncular ne biliyorlarsa anlatmalı ve gerçeğin ortaya çıkışına sonuna kadar hizmet etmelidir.” şeklinde devam etti. Bahçeli’nin açıklamasında ayrıca şu ifadeler;

“Katilin daha önceden çektirdiği fotoğraflarının birdenbire nasıl tedavüle sokulduğu, buna kimlerin önayak olduğu, meselenin hangi odaklar vasıtasıyla Türk-Kürt ihtilafına taşınmak istendiği adaletin başlıca konusu olmalıdır. İnanıyorum ki, Kürt kökenli kardeşlerim oynanan oyuna ve kurulan tuzağa düşmeyeceklerdir. MHP’yi sokağa çekmeye çalışanlar, kavgayla ve kaotik hadiselerle muhataplık kurmasına çabalayanlar asla başarılı olamayacak Türkiye düşmanlarıdır. Bozkurt yapan ellerin temiz, kalplerin de vatan ve millet aşkıyla çarpması fikri ve siyasi namusumuzun gereğidir.”

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin şerefli mücadelesi; hukuk, demokrasi ve siyasi ilkeleriyle sınırlıdır. Bunun dışında hiçbir alan, saha ve zeminde davamızın ve dava arkadaşlarımızın anılması, bulunması, herhangi bir çatışmanın faili olması ihtimalen bile olsa söz konusu değildir. HDP binasına saldırı emri verenler, kapalı devre faaliyet içinde olanlar, alacakaranlık ortamdan nemalananlar, el ovuşturanlar, eylemin rotasını çizenler, kamçılanan toplumsal gerginliği kırılma noktasına kadar bükmeyi amaçlayanlar tespit, teşhir ve tecziye edilmelidir. Türkiye sokakta bulunmamıştır, sokak aralarında cirit atan casus ve hainlere teslim edilmeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi buna yeminlidir. “ şeklinde yer aldı.

Karapıçak’ın Açıklamaları

Türkiye gündemine yönelik Samsun il başkanlığınca yapılan toplantıda Bahçeli'nin açıklamaları tüm teşkilat kademelerine iletilerek, parti seçmeninin durumdan haberdar edilmesi ve provokasyonlara karşı bilinçlendirilmesi konuları işlendi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Karapıçak “İzmir’de gerçekleştirilen saldırının bölücü emellere hizmet etmesi amaçlanan bir tertip olduğunu açıkça görülmektedir. Samsun halkı geçmişteki örneklerinde olduğu gibi bu alçak provokasyona da itibar etmeyecek, tüm ülkemizde Milliyetçi Hareket’e gönül vermiş hiçbir vatandaşımız karanlık ellerin organize ettiği bu kirli oyunun bir parçası olmayacaktır. Bu kirli plan aydınlatılmalı, adalet gereğini yapmalıdır” dedi.

Alp Arslan’ın Anadolu'yu Türk yurdu yaptığı 1071’den günümüze bu topraklarda etnik köken, din ve kültürel zıtlıklar fark etmeksizin tüm milletin barış içinde yaşadığını belirten Karapıçak “Başbuğ Alpaslan Türkeş önderliğinde kurulan Milliyetçi Hareket Partisi ise 1969’dan bu yana Türkiye’deki huzur ortamının gözeticisi ve koruyucusudur. Bu mücadele her zaman hukuka ve siyasi hoşgörüye uygun olarak, gözler önünde verilmiştir. Kurtuluş savaşının da başladığı, vatanına ve milletine adanmış insanların yaşadığı bu topraklarda hiçbir zaman hainlere fırsat verilmemiştir. Samsun bu provokasyona gelmemiştir, bundan sonrakilere de gelmeyecektir” diyerek açıklamasını noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.