Öne Çıkanlar Samsun master
banner798

Milli Mücadele Ruhu Samsun'da yaşıyor
banner852

Konuşmasının geniş bir bölümünü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na ayıran Yılmaz, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi Samsun'dan başlatması ve Milli Mücadele Ruhu'nun 19 Mayıs kenti olarak Samsun'da nasıl canlı tutulduğuna vurgular yaptı.

Her zaman Samsun'da 19 Mayıs kutlamalarının heyecanın en üstte düzeyde olduğunun altını çizen Yılmaz, Büyük Önder Atatürk'ün "Ben Samsun’u ve Samsun Halkını gördüğüm zaman, memlekete ve millete ait bütün düşünce ve kararlarımın yerine getirilebileceğine dair bir defa daha kuvvetle inanmıştım. Samsun’luların hal ve durumlarında gördüğüm gözlerinden okuduğum vatanseverlik ve fedakarlık , ümit ve tasavvurlarımı olumlu bir inanca götürmeye yetmişti." sözlerini anımsattı.

"Samsun'da hakikaten bu aziz hatıraya layık olacak şekilde Atatürk'ün, 19 Mayıs hatırasının Samsun'daki izdüşümlerini, Samsun'daki mekânsal düzenlemelerini hep önemsemişizdir. " ifadelerini kullanan Yılmaz, "Bandırma Müze Gemi, Atatürk'ün Samsun'a çıkışını temsil eden Tütün İskelesi, Milli Mücadele'nin canlandırıldığı Kurtuluş Yolu hepsi kentimizde bulunmaktadır. Büyük Önder ve onun mirası hepimizindir. Gelecek nesillere taşımak başlıca görevimizdir" dedi.

Yılmaz, Büyük Önder'in Samsun'dan Amasya'ya kadar gittiği yol güzergahının da müze haline getirildiğini belirterek, gezilmesi yönünde öneride bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876