Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Misafir Gelen Tarım İşçileri Baştacımızdır

Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir Beyefendinin Başkanlığında Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım Beyefendi , Terme Kaymakamı Metin Maytalman Beyefendi, Ayvacık Kaymakamı Furkan Taha Türkmenoğlu Beyefendi, Salıpazarı Kaymakamı Burak Öz Beyefendi ,Büyükşehir Belediye Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı , Belediye Başkanlarımız , İlçe Emniyet Müdürleri Amirleri , İlçe Jandarma komutanları , Tarım ve Orman İlçe Müdürleri, Müftüler, İlçe Milli Eğitim Müdürleri İlçe Sağlık Müdürleri, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürleri , Ziraat Odaları Başkanları ve Muhtarların katılımlarıyla Çarşamba Ticaret Borsası konferans salonunda mevsimlik tarım işçileri ile alakalı toplantı yapılmıştır.

Toplantı gündeminde METİP Projesinin tanıtılması Tarım İş aracının belgesinin tanıtılması, mevsimlik tarım sözleşmesinin tanıtılmasını, çocuk işçiliği ile mücadele , PİKOLA derneği Yön.Bşk. Onur Torun’un sunumuyla gerçekleştirilmiştir.

Yapılan toplantıda METİP Projesinin tanıtımını Samsun Çalışma ve İş Müdürlüğünden Ayhan Keleş katılımcılara anlatmıştır. Toplantıda mevsimlik işçilerin günlük yevmiyelerini askari ücretin altında olmamak kaydıyla 166.37 tl olarak belirlenmiş olup bir minibüs yani 15 kişinin altında tarım işçisine çavuşluk ücretinin ödenmeyeceği ,kendi aracı ile mevsimlik işçileri götürüp getirebilecek çiftçilerimize aracılar tarafından kendi araçları ile getirme mecburiyetinin olmadığı isteyen üretici teknik şartlara uygun araçlarla işçileri tarlaya götürüp getirebilecekleri, tarım işçiliği aracılığı belgesi olmayanların 10 gün içinde Samsun çalışma iş kurumu il müdürlüğüne müracaat ederek bu belgeyi alabilecekleri , mevsimlik tarım işçileri sözleşmesine uymayan aracılara 1. Defada 53.000 tl tekerrürü halinde 107.000 tl cezai müeyyide uygulanacağı 16 yaşından küçük çocukları çalıştıran aracıya ve tarla sahibine 4.500 tl para cezası kolluk kuvvetleri ve çalışma il müdürlüğü tarafından uygulanacağı kararlaştırılmıştır.

PİKOLA Derneği yönetim kurulu başkanı Onur Torun’un sunumunda ise büro sözleşmesinde belirtildiği gibi 18 yaşın altındaki herkesin çocuk sayılacağı , eğitimden uzak kalan çocuklara PİKOLA derneği başkanlığında ilgili kurumlarca yapılacak olan ortak çalışma ile 16 yaşından küçük olan çocukların gerekirse taşımalı olmak kaydıyla her türlü yaygın ve örgün eğitiminin yapılacağı , yeme içme gibi her türlü ihtiyacın PİKOLA derneği tarafından karşılanacağı bu çocuklarımızın Uğur Şahin ve Özlem TÜRECİ gibi yeteneklerinin öne çıkartılmasında önderlik yapacağı anlatılmıştır.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal AVCI “ Sayın Vali Yardımcımız Şevket CİMBİR Beyefendinin şahsında bütün katılımcılara Ayvacıklı Çiftçilerimiz adına şükranlarımızı arz ediyoruz.” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
BafraSamsunAyancık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.