Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner867

Müjde! EYT'lilere maaş teklifi
banner852

EYT'LİLERE MÜJDE! YAŞ ŞARTI KALKIYOR MU?

Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak 'tan EYT'lilerle ilgili kanun teklifi geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı 'na geçtiğimiz haftalarda sunulan kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu 'na geldi. 

Komisyonlara gelen teklifin detayları da belli oldu. TBMM 'ye gelen 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 'nde , yaşlılık aylığı yaş şartını kaldırılması ve emeklilikte yaşa takılan vatandaşlara yaşlılık aylığı bağlanmasının önünün açılması gerektiği bildirildi.

Verilen kanun teklifinde: "Teklif ile, yaşlılık aylığı bağlanması için gereken yaş şartının kaldırılması ve sigortalılar adına en az 7200 gün sigorta primi bildirilmiş olması şartıyla yaşlılık aylığına bağlanması amaçlanmaktadır." denildi.

EKİM AYINDA KOMİSYONA GELDİ

Söz konusu kanun teklifi Ekim ayında komisyonlara geldi ve önümüzdeki günlerde görüşülecek. Komisyona gelecek teklif burada oylanacak. CHP 'nin verdiği teklif, oylama sonucu kabul edilirse gündeme alınacak ve TBMM Genel Kurul 'una sevk edilecek. Genel Kurulda ise oylama yapılacak ve kanun teklifi görüşülecek.

Söz konusu kanun teklifi meclisten geçerse, 7200 primi dolduranlar, yaş şartına bakılmaksızın yaşlılık aylığı alacak. Yaşlılık aylığı 672 TL'dir. 

KANUN TEKLİFİNİN TAM METNİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876