Öne Çıkanlar Ayasofyai Kebir Camii Yeni Kadın Kolları
banner798

Mustafa Demir, Sampa Otomotiv çalışanlarıyla buluştu


'KOLTUKTA DEĞİL SAHADA OLACAĞIM!'

Samsun sanayisinin dev kuruluşlarından Sampa Otomotiv'i ziyaret eden Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, "Koltukta değil sahada olacağım. Mesai sabah namazı başlayacak 5 yıl gece gündüz devam edecek" dedi

Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Demir, seçim çalışmaları kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) faaliyet gösteren Sampa Otomotiv Sanayi'ni ziyaret etti. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Partiİl Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Furkan Kayaoğlu ve AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Hayri Ağırlar'ın eşlik ettiği Mustafa Demir, Sampa Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Altuncu, Yönetim Kurulu Üyeleri Tayfun Altuncu ve Faruk Karpuz, Fabrika Müdürü Bülent Üstündağ, Satın Alma Direktörü Şevket Aydın ve çalışanlarla bir araya geldi.

'GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTINIZ, BAŞARDINIZ'

Sampa'nın Samsun'da başlayan yolculuğunun uluslararası bir alana taşındığını belirterek sözlerine başlayan Mustafa Demir, "2001 yılında kurucu il başkanı olduğumda Sampa'nın kuruluş aşamasını hatırlıyorum. Tayfun kardeşimin o günkü gayretlerini, gece gündüz çalışmalarını ben çok iyi biliyorum. Aslında ben de öyle bir hayattan geliyorum. Siz şuanda burada Samsun’dan Türkiye markasını, Samsun markasını bütün dünyaya taşıyorsunuz. Bunun için gece gündüz çalışıyorsunuz. Yani iş hayallerinizle birlikte aynı hedefe odaklandınız, yürüdünüz ve elhamdülillah başardınız" dedi.

'İYİ BİR BAKIRCI USTASIYDIM...'

"İnanın sizin yaşınızdayken hatta daha küçükken sizden çok daha fazla çalıştığımı ifade etmek istiyorum" diyen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:"Beni mimar olarak bilirler, milletvekili olarak bilirler, Bakanlık yaptım o yönümü bilirler, 5 yıl Ankara’da Bayındırlık, İmar, Turizm Komisyon Başkanlığı yaptım. Tüm belediye hizmetleriyle de Allah nasip etti denk geldi, o alanda sistem kurma, yasa çıkartma noktasında komisyon başkanlığı yaptım. Ama onun daha evveliyatı var. Benim rahmetli babam bakırcı, kalaycı ustasıydı, ben de iyi bir bakırcı ustasıyım. Ortaokul çağlarında bakır ustalığını bana öğretti ve neticede bütün işleri benim omuzuma yükledi. Bütün kap kaçak, sahan, çalpara, tencere, ibrik, güğüm, hepsini ben yapıyordum. 

'SABAH 7 GECE 11 ÇALIŞTIM!..'

Daha sonra üniversiteye başladığım yıl bakır, alüminyum levha fabrikası kurduk babamla; kazma kürek. Sabah 7 gece 11. Ne hazindi, o gençlikte nasıl beni bu işe sevketti, inanın benim bugün bile aklım almıyor. Sabah 7 ye çalışma arkadaşlarımı servis ile alıyordum, onlardan önce ben geçiyordum ocağın başına. Dökümün başında daire makasını başında, haddehanenin başında. Akşam servisle dağıtıyordum çalışan arkadaşları tekrar geliyordum fabrikaya gece 10-11 lere kadar çalışıyordum. Mimarlık okulunu bitirdim. Daha sonra alüminyum paslanmaz çıkınca o fabrikayı sattık, abimi ayırdık, orada profil fabrikası aldık İstanbul’dan, şuanda alüminyum profil imal ediyor. Ben de geldim babamla beraber Samsun’a yerleştim, burada inşaata başladım. Gel zaman git zaman; MÜSİAD’ın kurucuları arasında yer aldım. Atakum belde belediye meclis üyeliği yaptım 5 sene, 2001 de AK Parti kurucu il başkanlığı, Tayfun kardeşimle yolumuz orada kesişti. O sanayiciliğine, üretimine devam etti, biz siyasette hizmete devam ettik."

3 BİN 500 DÖNÜMLÜK YENİ OSB MÜJDESİ

31 Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterildiğini hatırlatan Mustafa Demir, "Değerli kardeşlerim ben 70 gündür dolaşıyorum sahadayım. Allah nasip ederse 31 Mart'ta seçim gerçekleşir de görev nasip olursa, burada çalışıyorsunuz, burada bir emek var. Yatırım ve üretim için Tayfun kardeşime sordum, bu alanlar yetmiyor, 3 bin 500 dönüm yeni bir organize sanayinin sözünü cumhurbaşkanımızdan talimatını aldık. Buradaki organize sanayi 1500 dönüm, 2019 yılında biz 3 bin 500 dönüm yeni bir organize sanayi kuruyoruz. 40 yılda olanın 2 katını bir senede kuracağız. Hemen inşallah imar planını yapar yapmaz, daha alt yapısına başlamadan tahsisi yapacağız. Bir taraftan alt yapıyı yapacağız, bir taraftan projesini. Eskisi gibi değil ruhsat işlemlerinin ne kadar kolaylaştırılacağını göreceksiniz" dedi.

'GÖZÜME, DURUŞUMA BAKARSANIZ, ANLARSINIZ!..'

Sampa yöneticilerine ve çalışanlarına, "Ben sizin bulunduğunuz yerdeyim, bunu da bilesiniz. Öyle inşaat yaptım, milletvekilliği yaptım, bakanlık yaptım sen geç o işi. Ben sizin durduğunuz yerdeyim. Ben hala aynı sizin çalıştığınız gibi çalışıyorum. Gözüme ve duruşuma baktığınızda onu anladığınızı da zannediyorum. Hangi şartlarda çalıştınız, nasıl bir hayat yaşadınız, ay sonunu nasıl beklediğinizi, çoluk çocuğu geçindirmek için ucu ucuna nasıl eklediğinizi ve Allah’ın izniyle bu istihdam alanlarını açtıkça buradaki birçok kardeşime de yeni yeni fırsatları ve imkanların da olduğunu göreceğiz. Patron kusura bakmasın. Tecrübe kazanıp daha da ileriye doğru gidecek değil mi Tayfun kardeşim. Hep sizin yüreğinizde ve beyninizde o yok mu? Bu konuda da elimizden geleni sizin için yapacağız" diye konuştu.

'OYLARINIZI SAMSUN İÇİN İSTİYORUM...'

Yerel seçimlerin önemine değinen Cumhur İttifakı'nın Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Demir, "Oylarınızı istiyorum. Samsun’umuz için istiyorum. Bu şehir Türkiye’nin en güzel coğrafyasında; yaratanın verdiği nimetleri saymakla bitmez. Dört tane ulaşım arteri, kara, hava, deniz, demiryolu, denize çok güzel bir kıyısı var. Değerli arkadaşlar, 4 tane önemli ovası var. Başka bir şehirde yok.  Burası Çukurova’dan daha verimli aslında. Bafra, Terme, Çarşamba ve Vezirköprü. Ama bu sene ihracatı ne kadardı Samsun’un biliyor musunuz ki en çok sizin katkınız var, 632 milyon dolar. 2002’de ne kadardı, 36 milyon dolar. Ne kadar arttı, 16 kat. Peki Antep’in yıllık ihracatı ne kadar biliyor musunuz? 8 milyar dolar. Antep’in kaçta kaçıyız, 13’te 1’i. Antep’in coğrafyasına bakın, imkanlarına bakın, geldiği noktaya bir bakın. Şimdi arkadaşlar 31 Marttan sonra bilginiz olsun, o açığı akıllı bir şekilde kapatmak için bütün gerekenleri hep birlikte yaptığımız yıllara inşallah şahit olacaksınız" dedi.

'ŞANTİYECİ ADAMIM, KOLTUKTA OTURMAM'

Samsun'u bütün ilçeleriyle birlikte kalkındıracaklarını söyleyen Demir, "Ulaşım noktasında Samsun’un gidip geldiğiniz yollar var ya, Atakum’da, merkezde oturanlar için, bu trafik sıkışıklığını, otopark eziyetini nasıl akıllı bir şekilde adım adım ortadan kaldırdığımız göreceksiniz. Bu arada ben her ne kadar milletvekilliği, bakanlık yapsam da ben şantiyeci bir adamım. O makinanın başında çalışıyorsunuz ya benim tarzım o. Seçimden sonra o koltukta oturarak Samsun da belediye başkanlığı yapılmaz, bunu göreceksiniz. İşin başındayım. Takip ettiğin kadar verim alırsın. Kaliteli projelerle birlikte şehri kalkındırırsın. Sorunları doğru teşhis etmekle, nitelikli ve onu çözecek olan projelerle ancak üretebilirsin. Elhamdülillah, Allah da nasip etti, bakırcı ustalığı var, sanayicilik var, ticaret var, mimarlık var, tecrübe de var. Bu konuda Samsun için elimden geleni gece gündüz yapacağımdan hiçbirinizin şüphesi olmasın" diye konuştu.

'SERT BİRİSİ DEĞİLİM...'

Kendisiyle ilgili kamuoyunda söylenen bazı sözlere de değinen Mustafa Demir, "Benim kulağıma da geliyor tek tük. Yüzü sert mert diyorlar, doğru ben de fotoğraflara bakıyorum ama ben sert birisi değilim haberiniz olsun. Buradaki tüm kardeşlerime söz veriyorum. Mazbatayı aldıktan sonra belediyede bana ulaşmak isteyip de ulaşamayan hiçbir arkadaşım, kardeşim olmayacak" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.