Öne Çıkanlar Midye hırsızlık olayı
banner867

Mustafa Demir Turizmde hamle zamanı!
banner852

Turizm Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayan Mustafa Demir, "Samsun'un tüm ilçelerinde mevcut büyük turizm potansiyelini çok daha iyi değerlendirmek zorundayız. Bunun için birlikte hareket edeceğiz" dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilde bulunan tüm turizm potansiyelini çok daha iyi bir şekilde değerlendirerek ülke ve dünya gündemine taşıyacaklarını söyledi. Demir, "Turizmde hamle zamanı" dedi.

HAK ETTİĞİ PAYI ALMALI

Başkan Mustafa Demir, ülkedeki iç turizme dikkat çekmek ve turizmin önemini aktarmak amacıyla her yıl 15-21 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Demir, mesajında şunları dile getirdi:"Samsun, 17 ilçesinde barındırdığı tarihi ve doğal güzellikleriyle dev bir turizm potansiyeline sahiptir. Ülkemizde, özellikle son yıllarda yeniden gelişme trendine giren turizm sektöründen Samsun'un da gereken ve hak ettiği payı alabilmesi için ilimiz genelinde bulunan potansiyeli çok daha iyi değerlendirmek zorundayız. 

KIZILIRMAK'TAN LADİK GÖLÜ'NE...

Karadeniz'in en büyük ili olan Samsun, kilometrelerce sahili, plajları, muhteşem kumsalları ile, arkeolojik ve SİT alanları ile, doğa harikası gölleri, yaylaları ve ovaları ile, müzeleri ile bu turizm kentidir. Dünya mirası Kızılırmak Deltası, Nebiyan Dağı, Vezirköprü'de kanyonu, Kunduz Yaylası, tarih fışkıran kazıları, Ladik'te gölü ve Akdağ Yaylası, Havza'da kaplıcaları, yine birçok ilçemizde gölleri ve şelaleleri, birbirinden renkli kültürel yaşam tarzları ile Samsun, turizmde marka şehir olmaya aday bir kenttir. 

ORTAK PAYDAMIZ, TURİZM

Samsun'un tüm bu güzelliklerini bir turizm değeri haline getirmek için bugüne kadar yapılan çalışmalardan çok daha fazlasını yapmak zorundayız. Başta Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere sektörün tüm bileşenlerinin bir araya gelerek 'Turizm Kenti Samsun' ortak paydasında hareket etmesi gerekmektedir. Bu yönde son yıllarda atılan önemli adımlar vardır. Atılan bu adımları son derece önemsemekle birlikte çok daha fazlasını yapmak zorunda olduğumuzu belirtmek istiyorum. 

100'ÜNCÜ YILDA BÜYÜK HEDEF

Kurtuluş mücadelesinin ilk meşalesinin yakıldığı Samsun, bilindiği üzere bu yıl 19 Mayıs 1919'un 100'üncü yılının heyecanını yaşamakta. Bu büyük onuru ve heyecanı düzenleyeceğimiz muhteşem 100'üncü yıl etkinlikleriyle hep birlikte yaşayacak, Samsun'umuzu Türkiye'nin ve dünyanın gündemine bir kere daha taşıyacağız. 100'üncü yıl etkinliklerimizle ortaya çıkacak tanıtım hamlesinin turizm hedeflerimize kaynak ve örnek olmasını temenni ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876