Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner867

Neslihan Hancıoğlu Gençliğimiz, Cumhuriyetimizin Teminatıdır
banner852

"Ulusumuzun büyük önderi ve vatanımızın kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı bağımsızlık meşalesi; yine milletimizin azim, kararlılık ve fedakârlığıyla birleşerek 'Kuvâ-yi Milliye' adıyla vatanımızın dört bir yanına dalga dalga yayılmış ve nihayetinde zaferle sonuçlanmıştır.

Cumhuriyetimizin temelindeki harç, emperyalizme karşı destansı bir direniş sergileyen milletimizin emeği, alınteri, kanı ve göztaşıyla karılmıştır.

19 Mayıs 1919 tarihi, bu kutsal mücadelenin en değerli eşiği; Samsun ise özgürlük meşalesinin bütün yurdu aydınlattığı şehir olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk, bu sarih gerçeği "Ben Samsun’u ve Samsun Halkını gördüğüm zaman, memlekete ve millete ait bütün düşünce ve kararlarımın yerine getirilebileceğine dair bir defa daha kuvvetle inanmıştım" sözleriyle tarihe not düşmüş; Samsun'umuzu ve biz Samsunluları onurlandırıştır.

Bu topraklar üzerinde yıllarca süren savaşların yol açtığı yıkım, yokluk, halktaki çaresizlik ve umutsuzluk, 19 Mayıs 1919'da tarihe karışmış, bu kutsal direnişin sonunda Türkiye Cumhuriyeti hayat bulmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs tarihiyle özdeşleşen bağımsızlık meşalesini gençliğe adayarak; Cumhuriyetimizi, kuruluş değerleri ışığında sonsuza dek yaşatma görevini de Türk gençliğine vermiştir.

Bu nedenle gençliğimiz, Cumhuriyet'imizin teminatıdır.

Bu düşüncelerle;

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yıl dönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı içtenlikle kutluyor, vatanımızın kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876