Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Öğrencilere çilek yetiştiriciliği eğitimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal üretimde farkındalık yaratmak amacıyla okullarda başlattığı uygulamalı tarım eğitimlerine bir yenisini daha eklendi. Verilen eğitimler kapsamında Salıpazarı İlçesi Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen program kapsamında öğrencilere çilek yetiştiriciliği hakkında eğitim verildi.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli Ziraat Mühendisi Enver Demirhan‘ın verdiği eğitime Salıpazarı İlçe Tarım Müdürü Niyazi Özdal ve teknik personeli, öğrenciler, veliler, öğretmenler ve üreticiler katıldı.

Ziraat Mühendisi Enver Demirhan, Karadeniz Bölgesi’nde çilek çeşitlerinin öneminden bahsederek arazide tesis kurulmasına, kültürel uygulamalarından hasadına ve ekonomik analizine kadar birçok konuda öğrencilere bilgi verdi. Eğitim sonrası öğrencilere uygulamalı olarak çilek fidesi dikimi anlatıldı.

Verilen destekler kapsamında Samsun’un her ilçesinde çilek yetiştiriciliğinin geliştirilip yaygınlaşmaya başladığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, okullarda verilen tarım eğitimlerini çok önemli bulduğunu ifade ederek, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimine verdiğimiz destekler bizler için gurur verici” diye konuştu.

2021 yılında destekler kapsamında 13 ilçedeki 77 mahallede 114 üreticiye 142 dekar alanda 710 bin adet çilek fidesi ve 8 bin 810 kg malç naylonu desteği verdiklerini söyleyen Başkan Demir, “Çilek meyvesi üretiminin geliştirilmesini ve bu sayede üreticilerimizin ekonomik olarak güçlenmesine katkıda bulunuyoruz. Bu yıl da tarıma verilen desteklerimiz devam edecek” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunçilekEğitimEkim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.