Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

OKA Toplantısı Samsun'da Yapıldı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2022 yılı Ağustos ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 4 Ağustos’ta, Samsun’da gerçekleştirildi.

Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Tokat Valisi Numan Hatipoğlu başkanlığında ve Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Erarslan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Çelik, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ve OKA temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında, Yönetim Kurulu Başkanı Numan Hatipoğlu, şöyle konuştu:

“Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısı için milli mücadelenin başladığı şehir Samsun’da değerli yönetim kurulu üyelerimizle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk hissettiğimi ifade etmek isterim. Bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül tarihler arasında Samsun merkezli olarak Karadeniz'de gerçekleşecek dünyanın en büyük teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST’e ev sahipliği yapacak Samsun şehrinin heyecanını Amasya, Çorum ve Tokat olarak paylaşıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde yapılacak bu festivalin ülkemizin milli teknoloji üretme ve geliştirme konusundaki başarılarını arttırmaya vesile olmasını diliyorum.

Bilindiği üzere Kalkınma Ajansları faaliyette bulundukları bölgenin kalkınması ve rekabet gücünün arttırılmasına yönelik olarak fizibilite çalışmalarına destek vermektedir. OKA da kurulduğu günden bu yana 121 adet yatırım fizibilitesi ve araştırma çalışmasına destek vermiştir. Bunlardan başarıyla tamamlanmış 110 tanesinden önemli bir kısmı da ilgili kuruluşlar tarafından yatırım programına alınarak hayata geçirilmiştir. Örneğin, bugün bölgemizin en büyük fuar merkezi olarak başarıyla faaliyetlerini sürdüren Samsun Fuar ve Kongre Merkezi projesinin fizibilite raporu ve uygulama planları Ajans desteği ile hazırlanmıştır. Yine Amasya’daki organize sanayi bölgelerinin genişleme alanlarına yönelik hazırlıklar ve atık arıtma tesisi tesislerinin planları Ajans tarafından sağlanan fizibilite desteği ile tamamlanmıştır. Çorum Teknopark’ın teknik kuruluş dosyasının hazırlanması ile Tokat’ta Sulusokak’taki pek çok tarihi yapının yenileme projeleri de Ajansın desteklediği fizibilite çalışmaları sonrasında yapılan yatırımlara örnek olarak gösterilebilir. Bugün bu toplantımızda, fikirlerin yatırıma dönüştürülmesi noktasında çok önemsediğimiz, 2022 yılı Fizibilite Desteği Programı ile desteklenecek yeni projeleri belirleyeceğiz.

Bölgemizde yatırım projeleri havuzunun güçlenmesini sağlayacak bu program ile projelerine destek sağlanacak kurumları şimdiden tebrik ediyorum.”

Ajans desteği ile uygulaması devam eden projelerle ilgili hususların da yönetim kurulunun gündemine sunulacağını vurgulayan Vali Hatipoğlu sözlerini, “Projelerin planlandığı sonuca ulaşacak şekilde ve kaynakların en etkin kullanılması suretiyle yönetilmesinin alacağımız kararların esasını teşkil ettiğini bütün Yönetim Kurulu üyelerimiz adına söylemek isterim.

Bu toplantı vesilesiyle, misafirperverlikleri için Sayın Samsun Valimiz, Belediye Başkanımız ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza, katkı ve katılımları için yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyor ve toplantımızın bölgemiz için başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyorum.” diyerek sonlandırırken, toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.