Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Okulda 112 ekibine saldırı olayında 'Beyaz kod' devreye girdi

Olay, dün İlkadım İlçesi'ndeki bir lisede meydana geldi. İddiaya göre lisedeki bir öğrencinin demir kesiği sonucu elinden yaralandığı ihbarını alan 112 Acil Servis ekibi okula gitti. 112 ekibi, öğrenciye müdahale etmeye başladı. Bu sırada okulun müdür yardımcısı H.Ş., iddiaya göre öğrencilere küfür etti. 112 şoförü 48 yaşındaki Cemal Aşkar ve stajyer acil tıp teknikeri 18 yaşındaki Birkan Göç, küfür edilmemesini istedi. Bunun üzerine H.Ş. ile 112 görevlileri arasında tartışma çıktı. Öğrencilerin de dahil olduğu tartışma sonunda, iddiaya göre H.Ş. ile öğrenciler, 112 görevlileri Cemal Aşkar ve Birkan Göç'e saldırdı. 112 ambulansı da tekme darbeleri sonucu zarar gördü. Olay sonunda 112 ekibi, yaralanan öğrenciyi de alarak Gazi Devlet Hastanesi'ne götürdü. Öğrenci burada tedavi altına alınırken, Cemal Aşkar ve Birkan Göç de darp raporu aldı. Ardından da İlyasköy Polis Merkezi'ne giderek şikayette bulundu.

Olay sonrasında polis tarafından soruşturma başlatılırken, İl Sağlık Müdürlüğü'ne hemen devreye girdi. İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, kurum olarak savcılığa başvurup şikayetçi olduklarını belirterek, "Sağlık Bakanlığımız tarafından bu tür olayla ilgili olarak başlatılan 'Beyaz kod' uygulaması hemen başlatıldı. Sağlık Müdürlüğümüzün avukatları hemen olaya müdahil oldu. Onlar devreye girdi. Şu an adli süreç başladı. Onun dışında müdür yardımcısı H.Ş. ile ilgili olarak ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulunacağız. Böyle bir şiddet olayının bir eğitim kurumunda ve öğretmen ile öğrenciler tarafından yapılması bizi ayrıca üzdü. Bu durum bizi ayrıca yaraladı. Yaşanan bu olayı şiddetle kınıyorum" dedi.

Köksal, olayda Casino Siteleri 112 ambulansının da hasar gördüğünü söyleyerek, "Ambulansta meydana gelen hasarla ilgili olarak ayrıca bir tutanak tutuldu. Kamu malına zarar verildiği için bununla ilgili olarak da ayrı bir işlem başlatılacak" şeklinde konuştu.





Anahtar Kelimeler:
Samsun112
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.