Öne Çıkanlar Ahmet Yeni yeni kitap
banner797

OMÜ Vakfı Koleji’nden Öğretmenler günü  Etkinliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Koleji’nde düzenlenen 24 Kasım öğretmenler günü etkinliğinde Prof. Dr. Yavuz Ünal öğretmenlerle buluştu. Okulun bahçesinde yeni koranavirüspandemisi tedbirlerine uyularak gerçekleştirilen etkinliğe, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Sancak,OMÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlhan Aksoy ve Okul Müdürü Kemal İlyas Sağır da katıldı.

Öğretmenlerin, eğitim sistemi içinde düşüncelerimizi ve toplumsal ilişkilerimizi şekillendirmede önemini vurgulayan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Birbirimize karşı toleranslı bakış açımızı, hoşgörümüzü güçlendirecek ve topluma katkı sağlayacak nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

“Öğretmenlere yönelik algı değersizleşirse millet birçok değerini kaybetmiş demektir.”

Öğretmenlerin toplumlarda vazgeçilmez bir göreve sahip olduğunu ifade Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, sözlerine şu şekilde devam etti: ’’Öğretmenlere yönelik algı değersizleşirse millet birçok değerini kaybetmiş demektir.Öğretmenlik görevini ifa edenler milletin geleceğini, ufkunu belki de insanlığın geleceğini şekillendirmekte ve yarınlarımızı belirlemektedir.’’

Öğretmenlik sadece bir iş olarak görülmemeli

Etkinlikte görevine yeni başlayan öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, öğretmenliğin sadece bir iş olarak değil bunun ötesinde aşkla bağlanılması gereken bir meslek olduğunu dile getirdi. Öğretmenlerinektiği tohumların yeşerdiğini belki bugün göremeyebiliriz diyen Prof. Dr. Ünal, gelecek nesillerin öğretmenlerin elinde inşa edileceğine inancının tam olduğunuifade etti.

OMÜ Vakfı Kolejinden beklentilerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, alt birimde üretim yapan değil de doğrudan üniversiteyi insan kaynağı açısından besleyen bir okul olmasını arzu ettiğini ifade etti. Ayrıca bilim konusunda öncü olan metodoloji konusunda kendisine özgü perspektif geliştirebilen; hattaürettiği birçok materyali ve yöntemi ihraç eden okul, öğretmen ve sistem beklediğini vurguladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinin devamında Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, anaokulu öğrencilerine hediye sunumu gerçekleştirdi veanaokulu öğrencileriyle birlikte günün anısına hazırlanan pastayı kestikten sonra OMÜ Vakıf Koleji öğretmenlerine çiçek takdim etti.

Etkinlik sonunda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın, OMÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlhan Aksoy’u, Okul Müdürü Kemal İlyas Sağır’ı ve öğretmenleri okul adına yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.