Öne Çıkanlar Kızılırmak Deltası Kuş cenneti KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya
banner798

Osman Genç, Şehirsel dönüşüm yaptık
Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i ziyaret etti. Başkan Oral'la sohbet eden Başkan Genç, Kuzey Yıldızı, Mavi-Yeşil, Güzel Evim Mutlu Geleceğim gibi fiziki dönüşüm sağlayan projelerin yanında kültür merkezleri, hanım konakları, aile okulları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri, müzeler, eğitim merkezleri, tiyatro ve müzik okulları gibi yatırımlarla süslenen Canik'te, şehirsel dönüşümle birlikte sosyal ve toplumsal dönüşümün de gerçekleştiğini söyledi.

SOSYOLOJİK PLANLAMA

Kent ile şehrin birbirinden çok farklı olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, "Sadece beton binalar yaparak bir şehri imar edemezsiniz. Bu şekilde sadece kent oluşturursunuz, ama bir şehir, bir medeniyet inşa edemezsiniz. Bir şehir sadece taş, toprak ve çimento ile meydana gelmez. Mekansal planlamanın yanına sosyolojik planlamayı da koyduk. Bu anlayışımıza bağlı olarak medeniyetin özünü oluşturan şehrin sosyal, kültürel ve mekansal olarak daha yaşanılır kılınması için çalıştık. Canik'te 15 yılda kent değil, şehir inşa ettik" dedi.

TERCİH EDİLEN MERKEZ

İnsan ile şehir arasında sıkı bir münasebet olduğuna işaret eden Başkan Genç, "İnsan bozulursa, şehir bozulur. Her anlamda sağlıklı insan, sağlıklı şehir demektir. Eğer bir şehir gelişecekse, değişimin içine kültürü, aileyi, ahlakı da koymalıyız. Bu nedenle özellikle çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız için gençlik merkezleri, eğitim tesisleri, hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri gibi yatırımlar yaptık. Ayrıca fiziki anlamda yaptığımız kentsel dönüşüm projeleriyle ilçemizin nüfusu yüzde 52 arttı. Canik tercih edilen bir merkez haline geldi" oiye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.