Öne Çıkanlar Kızılırmak Deltası Kuş cenneti Emirliğİ
banner797

Panaroma 1919 açılışı için geri sayım başladı

Samsun'un yaşayan tarihi, 19 Mayıs 1919 gününün ölümsüzleştirildiği 'Panorama 1919 Müzesi' inşaatında sona gelindi. Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a ayak basan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne giden süreçte verdikleri tarihi mücadeleyi ziyaretçilere yeniden yaşatacak olan Panorama 1919 Müzesi'nin yakın bir zamanda açılacağının müjdesini veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, müzenin açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılmasının planlandığını belirtti.


Müzede 44 tane projektörden yararlanıldığını belirten Başkan Yılmaz, "Dünya'da benzeri fazla yok. Müzeyi ziyaret edenler o ışıkların altında o gün verilen mücadeleyi ve o günkü tarihi birebir yaşayacak. İnşallah müzemizin açılışını da Cumhurbaşkanımızın katılımı ile açmayı planlıyoruz. Tarihi yüreğimizde hissettirecek müzemizin şimdiden Samsun halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.