Öne Çıkanlar Ayasofyai Kebir Camii Yeni Kadın Kolları
banner798

Pandemi Mağduru Hastalara Özel Hizmet

Samsun Büyükşehir Belediyesi, rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gitmek zorunda olan 62 yaşındaki Kafiye Demiröz’ü, Tekkeköy ilçesindeki evinden alıp, Gazi Devlet Hastanesi’ne götürdü. Tedavisinin ardından da tekrar evine bıraktı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, iki yıl önce uygulamaya koyduğu hasta nakil hizmeti vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Sağlık Bakanlığı’nın yönetmeliği kapsamında mavi şeritli ambulans olarak nitelendirilen hasta nakil aracı ile acil müdahale gerektiren durumlar dışında yaşlı, engelli, yatağa bağımlı, çocuk, hamile ve kronik hastalık sahiplerine hastanelere ulaşım hizmeti sunan belediye, özellikle pandemi döneminde hastaneye ulaşmada sıkıntı yaşayan hastaların yardımına koşuyor.

Doktor ya da sağlık kuruluşundan randevu alınmasının ardından çözüm merkezine müracaatları ile birlikte harekete geçen ekipler, kişileri evinden alarak randevu aldıkları hastanelere götürüyor. Tedavisi tamamlandıktan sonra ekipler, hastayı tekrar evine bırakıyor. 

Bu kapsamda Tekkeköy ilçesi Kerpiçli Mahallesi’nde yaşayan ve yardım isteyecek kimsesi bulunmayan kronik hastalığı olan Kafiye Demiröz, İstanbul’da ikamet eden yeğeninden yardım istedi. Yaptıkları araştırmada Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin hasta nakil hizmetinden haberdar olan Demiröz, çözüm merkezini arayarak talepte bulundu. Yaşlı kadının talebiyle verilen adrese ulaşan ekipler, Demiröz’ü evinden alarak Gazi Devlet Hastanesi’ne ulaştırdı.  Randevusuna yetişen hasta kadın, tedavi sonrasında da tekrar evine geri götürüldü. Hasta nakil hizmetinden yararlanan Kafiye Demiröz, belediye ekiplerine teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.