Öne Çıkanlar master Doluluk oranı
banner798

Sağlıkta Şiddet Hız Kesmeden Devam Ediyor
banner852

Sağlıkta şiddet hız kesmeden devam ediyor. Tekkeköy ilçesi Kirazlık Aile Sağlığı Merkezi’nde iki hekim meslektaşımız saldırıya uğradı. Önce sağlık merkezinde taşkınlık yapan, cezaevinden yeni çıktığını söyleyip tehditler savuran saldırgan oradan ayrıldıktan sonra iki kişi ile beraber geri gelip bıçakla da tehdit ederek organize bir şekilde saldırıyı gerçekleştirmişlerdir.

Devlet adına hizmet veren hekimlerin şiddetten korunamaması, şiddet uygulayanların hemen salıverilmesi, gerekli önlemlerin alınamaması devlet otoritesinin sorgulanır hale gelmesine neden olmaktadır. Bir kaç ay önce çıkarılan Sağlıkta Şiddet Yasası’nın pratikte hiçbir değişikliğe sebep olmadığı, şiddeti önleyemediği, yeterli caydırıcılığa sahip olmadığı görülmüştür.

Bu konuda sorumlu olan Sağlık Bakanlığının yeterli hassasiyeti göstermediğini görüyoruz. Yıların kronikleşmiş Sağlıkta Şiddet probleminin çözümünü biz göstermekten, Sağlık Bakanlığı da görmezden gelmekten bıkmadı. Sağlık hizmetinin güvenlik kaygılarından uzak sunulmasının hayati önemi vardır ve siyasi popülizme alet edilmesinin tüm ülkeye zarar verdiği/vereceği aşikardır.

Salgında da görüldüğü üzere, el üstünde tutulması gereken hekimlerin ve sağlık çalışanlarının magandaların oyuncağı haline getirilmesini anlamak mümkün değildir. Bu güvensiz ortamda kaliteli bir sağlık hizmetinin verilebilmesi mümkün değildir.

Biz hekimlik onurunu ve hekimlerimizin haklarını korumak için mücadelemize devam edeceğiz.

Saldırıya uğrayan hekim arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor, olayın takipçisi olacağımızı, hukuki destek başta olmak üzere her konuda hekim arkadaşlarımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876