Öne Çıkanlar Samsun master
banner867

Samsun alt yapı malzemelerini kendisi üretiyor
banner852

Üretilen ürünler alt yapı çalışmalarında, bulvarlarda, meydan ve çevre düzenlemelerinde kullanılıyor. Yatırımlar da daha hızlı şekilde hayata geçiriliyor. Başkan Mustafa Demir, “İhtiyacımız olan ham madde ve malzemeyi kendimiz üreterek, yapım maliyetlerini aşağıya çekiyoruz. ‘Samsun için üreteceğiz’ sloganıyla çıktığımız yolda başarıyla yürüyoruz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümden ulaşıma, eğitimden sağlığa, akıllı şehir uygulamalarından doğa dostu yeni teknolojilerin kullanımına kadar çok sayıda projeyi hayata geçiriyor. Bu kapsamda yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, temel malzeme ihtiyacını da kendi kurduğu Kilit Parke Bordür ve Beton Boru Tesisi'nden karşılıyor. Tekkeköy ilçesinde hizmet veren fabrikada, günlük 3 bin metrekare renkli, normal ve dekoratif taş ürünü ile 500 beton boru üretme kapasitesine sahip ünitelerde, kilit parke taşı, bordür, 1.5 ve 2 metre boyunda boru, aşlık taşı, şev taşı ve benzeri malzemeler üretiliyor.

EL DEĞMEDEN ÜRETİM

Tesisin el değmeden üretim yapılabilmesi için teknolojinin son ürünü tam otomatik makinelerle donatıldığını ve robotik sistemle çalıştığını söyleyen Fabrikanın Üretim Müdürü Mehmet Can Us, "Ham maddemiz olan taşları kendi ocaklarımızdan çıkarıp beton üretim tesislerimizde karıştırıyoruz. Hazırlanan kuru betonlar, mikserlerle taşınarak fabrikamızdaki pres makinelerimize geliyor. Burada da baskılarını yaparak bordür ve kilit parke taşı haline getiriyoruz. İhtiyaç dahilinde tasarım ürünleri de yapıyoruz. Sadece bordür değil beton boru da üretiyoruz" dedi.

BÜYÜKŞEHİR ÜRETİYOR YATIRIMLAR HIZLANIYOR

Üretimin aralıksız devam ettiği tesiste ürünlerin paketlenerek depolama sahasında istiflendiğini buradan da forkliftlerle belediyeye ait kamyonlara yüklenerek fen işleri ve SASKİ ekiplerine sevk edildiğini anlatan Us, "Onun dışında daha yeni Kahramanmaraş'ta afetzede vatandaşlarımız için oluşturulan konteyner kente de parke taşı gönderdik. Kendi bünyemizde üretim yaptığımız için yatırımlar da daha hızlı hayata geçiriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’in çizdiği vizyon doğrultusunda üreten Büyükşehir Belediyesi olarak gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

‘SAMSUN İÇİN ÜRETECEĞİZ’

Bu tesisle önemli miktarda tasarruf sağladıklarına dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Kurumsal gücümüz ve potansiyellerimize inanarak, her alandaki hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Halkımızın bir kuruşunun dahi boşa harcanmasına müsaade etmeden ‘Samsun için üreteceğiz’ sloganıyla çıktığımız yolda başarıyla yürüyoruz. Çalışmalarımızı yaparken şehrimiz için en karlı ve kazançlı olanı tercih ediyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Temel malzeme ihtiyacımızı kendimiz üretiyoruz. Bu manada beton santrallerimiz, bordür ve kilit parke ile beton boru fabrikalarımız bir başarı örneğidir. Artık beton malzeme ihtiyacımızı bu tesislerde kendimiz üretiyoruz. Alt yapıda, yollarda, kaldırımlarda, bulvar, sokak ve meydanlarda ürettiğimiz ürünleri kullanıyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Samsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876