Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Samsun CHP İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz`den Açıklama
banner852
  Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, ABD tarafından alınan Türkiye’den vize başvurusunun durdurulması kararını ve bu kararın ekonomi piyasalarına etkilerini değerlendirdi.

Bu uygulamanın, Türkiye’ye yönelik bir üçüncü dünya ülkesi muamelesi olduğunu söyleyen Akcagöz, “Daha geçen hafta Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret etti. Başkan Trump’la görüştüğünü biliyoruz. Ne oldu da işler tepetaklak oldu? Trump‘un, ‘Türkiye ile hiç olmadığımız kadar yakınız’ sözünü allayıp pullayıp manşetlere taşıyan yalaka basın nerede? Dünyada, aramızda husumet olmayan devlet kalmadı. ABD’nin bu kararı, aynı zamanda hem BOB Eş Başkanı olup, hem de milli bir takım refleksler sergilemenin mümkün olmayacağını göstermiştir. Amerika’nın kayığına bindiniz mi, başınıza gelecek her şeye razısınız demektir. Ta 2003 yılında Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde, ABD’ye nota vermeyi başarabilseydiniz, belki bugün bunlar başımıza gelmezdi. Sahte kabadayılıkla siyaset ürettiniz. Neye faydası oldu? Kime yarar getirdi? Bakanlarınızın, iş birliği içinde olduğu Reza Sarraf, ABD’de 1 yılı aşkın süredir tutuklu. Dış politikada, sizden önce az çok sürdürülen milli duruş ortadan kalktığı için bugün Irak’ın kuzeyinde bir Kürt devleti kurma cesareti gösteriyorlar. Dış politika, ‘üç bomba karşı taraftan bizim tarafa atarız, savaş sebebi sayarız’ sığlığında ilerlediği için bugün bu haldeyiz. ABD’nin bugün aldığı, Türkiye tarafından vize başvurularının durdurulmasına yönelik karar, ülkemizin dünya ölçeğindeki itibarını, onurunu, yerle yeksan etmiştir. Şimdi bakalım buna tavrınız, esip gürlemekten öteye geçebilecek mi?” dedi.

Dolar’ın 3.80 bandında olduğunu ve Avro’nun ise 4,43 TL.’yi gördüğünü ifade eden Tufan Akcagöz, “Bunun iç piyasaya etkilerini, ekonomistler daha iyi değerlendirir ama görünen o ki, AKP’nin yanlış politikalarının cezasını yine millet olarak mecburen biz ödeyeceğiz. Bir tiyatro temaşası gibi getirilen ve sonradan revize edilen MTV zammıyla bile elde edilmesi beklenen gelir 2 Milyar TL. iken, dış borcumuz 1 gecede 80 Milyar TL. arttı. “Bana ne dolardan, ben dolar kullanmıyorum ki!” , “Bana ne vizeden, ben Amerika’ya gitmiyorum ki!” rahatlığı içinde olmak, memlekete ve ekonominin bu gidişine yarar getirmiyor. Ekonominin kötü gidişi, bizzat Tayyip Erdoğan tarafından yapılan, yastık altı paraları çıkarın çağrısından belliydi. Demek ki, Katar paraları da memleketi kurtarmaya yetmiyormuş. Hiç bir üretime ve istihdama dönük hizmet yapma, seçim zamanlarında göstermelik toplu açılışlar yap, üzerine bir de hiç yüzün kızarmadan 1100 odalı sarayda otur ve yazlık saray hayali kur. Dışarıya göbeğinden bağlı olmanın bedelini ödüyoruz. Atatürk döneminde ne yapıldıysa, yok pahasına özelleştirdiniz, sattınız. Yol yapmakla övündünüz, millette yola çıkacak derman bırakmadınız. Kendi çocuklarınız semirdikçe semirdi, gemiciklerine gemicik katmaya devam ediyor, milletin çocukları düğün yapmaya para bulamıyor. Dolar 1,41 TL olduğunda Ecevit’e yazar kasa fırlatan esnafın şimdi gözü aydın, dolar 3,80 TL. oldu. Tüm bu sonuçlar gösteriyor ki, metal yorgunluğu öyle üç beş kişide yoktur. AKP hükümeti topyekun metal yorgunudur ve memleketi daha çok bitirmeden gitmelidir.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876