Öne Çıkanlar Yangın tüpü Nihat Kale
banner797

Samsun çiçek açtı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nda çöpten elektrik üretiyor. Bu sırada ortaya çıkan atık ısıyı da kurulumunu sağladığı serada kullanarak çiçek üreten Büyükşehir Belediyesi bunlarla da şehri süslüyor.

Çevreye duyarlı projelere büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nda çöpten elektrik üretip, bu sırada ortaya çıkan atık ısıyla da çiçek üretiyor. Türkiye'nin en modern çöp toplama tesislerinden biri olan Katı Atık Depolama Tesisinde, atık ısının seraya verilerek, burada bitki üreten Büyükşehir Belediyesi, hem iç hem de dış mekan bitkilerinin üretimini yapıyor.

3 bin metrekare alanda kurulan serada yetiştirilen çiçekler, Samsun’da kavşakları, refüjleri ve parkları süslüyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler seradan teslim aldıkları çiçeklerin sezon boyunca ekimini gerçekleştiriyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ekrem Şahin, “Çeşitli türlerde üretilen 120 bin çiçeği şehrimizin muhtelif yerlerine ekiyoruz. Ekiplerimiz Başkanımız Mustafa Demir’in çizdiği vizyon doğrultusunda Samsun’u çiçeklerle bezeli bir şehre dönüştürmek için her alanda yoğun çalışma yapıyor. Toplam ektiğimiz çiçeğin yüzde 35‘ini kendimiz üretiyoruz ve bunlarla şehrimizi süslüyoruz” dedi.

 Serada yetiştirilen çiçekler kamu kurum kuruluşlarının çevre düzenlemelerinden belediyelerin yaptığı park bahçe süslemelerine varıncaya kadar her alanda kullanılıyor.

Anahtar Kelimeler:
Samsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.