Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner867

Samsun'da 19 Mayıs heyecanı
banner852

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak için 18 silah arkadaşıyla birlikte Bandırma Vapuru'yla 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gelişinin 97'nci yıldönümü heyecanı kentte yaşanıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda ilk adımın atıldığı tarihin yıl dönümünde Samsunlular, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "İşte benim doğum günüm' dediği 19 Mayıs 1919 tarihinin heyecanını yaşayan kentte, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlamaları 2 Mayıs'dan itibaren düzenlenen spor ve çeşitli aktivitelerin etkinlikleriyle başladı.

19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN'DA HEYECAN DORUKTA

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı yarın saat 08.30'da Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek Pasgol çelenk sunma töreni ile başlayacak. Ardından 09.20'de Kurtuluş Yolu'nda Uluslalarası 19 Mayıs Yarı Maratonu startı verilecek.

Program Atatürk'ün Samsun'a çıktığı nokta olan Tütün İskelesi'nin önündeki Kurtuluş yolundaki tören alanında devam edecek. Burada Atatürk ve silah arkadaşlarını temsil eden askerler tarafından, Türk Bayrağı Tütün İskelesi'nden karaya indirilecek ardından törenle gençlere teslim edilecek. Kutlama programı daha sonra Valilik binası önündeki tören alanında devam edecek. Buradaki programda çeşitli spor ve dans gösterileri gerçekleştirilecek.

GÖKYÜZÜNDE TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİSİ

Saat 16.00'da Doğu Park mevkiinde Türk Yıldızları ve Solo Türk ekibi jet uçaklarla gösteri yapacak. Jetlerde 19 Mayıs heyecanı gökyüzünde de yansıtacak. Kutlamalar kapsamında saat 18.00'da Cumhuriyet Meydanı'ndan Gençlik Bayrak Yürüyüşü düzenlecek. Gençler dev Türk bayrağı ile 2.8 kilometrelik güzergahta yürüyecek. Resmi kutlama 19 Mayıs Perşembe günü yapılacak etkinliklerin dışında düzenlenecek programlarla 31 Mayıs'a kadar devam edecek.

VALİ ŞAHİN HALKI BAYRAMA DAVET ETTİ


Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı yazılı açıklamada, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'nci yılı kapsamında spordan sanata, kültürden tarihe uzanan etkinliklere tüm halkımızın davetli olduğunu belirtir, büyük bir coşku ile kutlayacağımız bayramımızı şimdiden kutlarım" dedi.










Anahtar Kelimeler:
Samsun19 Mayıs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876