Öne Çıkanlar hırsızlık olayı HIRSIZLIK OPERASYONU
banner798

Samsun'da Ahilik haftası programı
banner852

Samsun’un Alaçam ilçesi Şehit Erdal Bolat Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Ahilik Kültürünün tanıtılması yaşatılması gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile okul konferans salonunda “Ahilik Kültürü” haftası nedeni ile program düzenlendi.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Programda “Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Vedat Özyılmaz tarafından ahilik öğüdü okudu günün anlam ve önemi hakkında bililer verdi. Özyılmaz yaptığı konuşmada şunlara yer verdi, “Ahilik ahlakının özü değerlerimizi kuşanmak ve bir kardeşlik köprüsüdür. Ahilik bayramının ülke genelinde yayılması ve ahilik kültürü haftası adı altında kutlanması amacıyla 1988 yılında hazırlanan yönetmelik esas alınarak bu anlamlı gün kutlanmaktadır ülkemizde kaymakamlığımız belediye başkanlığı şehit Erdal Polat Anadolu lisesi esnaf ve sanatkarlar Odası olarak 5 yıl üst üste coşkulu bir vaziyette ahilik haftası kutlamalarını düzenledik pandemir nedeniyle bir müddet ara vermek zorunda kaldık önümüzdeki yıllarda kurumlarımızla beraber bu coşkulu haftayı kutlamayı düşünüyoruz” dedi

Konuşmanın ardından 12/B sınıfı öğrencisi Salih Çolakoğlu tarafından Ahi Evran’ın hayatı okundu. Daha sonra İlçede zanaatkarlara plaket takdim edildi program şed kuşatmasının ardından yapılan dua ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876