Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner798

Samsun'da etkili kar yağışı ile mücadele devam ediyor
banner852

Samsun Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan afet bölgesinde canla başla görev yaparak depremzedelerin yanında olurken bir taraftan da karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bir yandan afet bölgesinde depremin yaralarını sarmak için seferber olduklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir taraftan da vatandaşların en küçük bir mağduriyet yaşamaması için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Samsun kent genelinde 183 araç 313 personelle karla mücadele çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede kapanan mahalle yollarını tek tek açıyor. Aralıklarla devam eden ve kentin yüksek bölgelerinde etkili olan kar yağışı sonrasında ulaşıma kapanan Alaçam ilçesindeki 4 mahalle yolunun açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle kırsal mahallelerde kar yağışı ve tipiden dolayı yeniden kapanan yollar ekipler tarafından ulaşıma açılıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada kar nedeniyle kapanan Alaçam ilçesinde Harmancık, Yukarıkoçlu, Yoğunpelit ve Örencik mahalelerinin yolunun açılması için ekipler aralıksız çalışıyor. Çalışmalar sırasında 112’den, YEDAŞ ve ilçe belediyelerinden gelen talepler öncelikli olarak değerlendiriliyor. Alaçam ilçesi Ortaköy mahallesinde hastalanan bir vatandaşa ulaşmakta güçlük yaşayan ambulansın yolu da yine Büyükşehir Belediyesi ekiplerince açılarak hastanın ambulansa nakli gerçekleştirildi.

TEDBİRLER ALINDI, MAĞDURİYET YOK

Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan afet bölgesinde depremin yaralarını sarmak için seferber olduklarını bir taraftan da karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “17 ilçede, yollarımızı açık tutmak için çaba harcıyoruz.

Ekiplerimiz 7/24 sahada. Kar yağışı öncesinde bütün tedbirlerimizi almıştık.

Vatandaşlarımızın en küçük bir mağduriyet yaşamamaları için karla mücadeleye aralıksız devam ediyoruz. Yorulmadan, durmadan büyük bir özveriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gayretle ve büyük çaba harcayarak görev yapan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Nerede kapalı bir yol varsa açılması için hemen biz oradayız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876