Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Samsun'da kurtuluş mücadelesini anma yürüyüşü


Samsun'da Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 8'inci Anma Yürüyüşü nedeniyle İlkadım İlçesi Kurtuluş Yolu'nda tören düzenlendi. 81 ilden 250 dağcı ve öğrencilerin katıldığı yürüyüş Tütün İskelesi önünden başladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Tütün İskelesi'nden sahile çıkarılan Türk bayrağının, düzenlenen yürüyüşle Havza İlçesi'ne götürüleceği belirtildi.

Yürüyüş öncesinde konuşma yapan İlkadım Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Turan, yürüyüşün Gazi Mustafa Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlattığı yoldan devam edeceğini dile getirerek, "25 Mayıs'ta Havza'da gerçekleşecek törenlerde buluşmak ümidiyle bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Bu önemli günde milli mücadelemizin, birliğimizin, beraberliğimizin önemli unsurlarını yansıtacak yürüyüş ve sizlerin katılımı, bütün milletimize örnek teşkil edecek, gençlerimizin tarihsel, kültürel anlamda bütün duygu ve düşüncelerini yansıtacak" dedi.

Konuşmaların ardından Turan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Timebet Bayramı'nda Tütün İskelesi'nden çıkarılan Türk bayrağını Havza İlçesine götürecek öğrencilere teslim edildi. Öğrencilerin Türk bayrağını Havza'da düzenlenecek 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali'nde yetkililere teslim edeceği belirtildi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.