Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Samsun'da Mayıs ayında yolcu sayısı arttı

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Çarşamba Havalımanı'nın Mayıs ayına ait iç-dış hat yolcu trafiği, iniş-kalkış yapan uçak trafiği ve yük trafiği hakkında basın açıklaması yaptı. Vali Şahin, "DHMİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre 2016 yılı Mayıs ayında Samsun Çarşamba Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 artışla 158 bin 325, dış hat yolcu trafiği yüzde 6 artışla 4 bin 743 toplamda ise yüzde 8 artışla 163 bin 068 oldu. 2016 yılı Mayıs ayında Samsun Çarşamba Havalimanı'na iç hat iniş-kalkış yapan uçak trafiği yüzde 1 artışla 1517 oldu. Dış hatlar uçak trafiği 50 olmak üzere toplam uçak trafiği 1567’ye ulaştı" diyerek şöyle devam etti:


"2016 Yılı Mayıs ayında Samsun Çarşamba Havalimanı Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise toplamda 1212 ton olarak gerçekleşti. 2016 yılı 5 aylık istatistiklerine göre, Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan, yüzde 8 artışla 736 bin 751 yolcu hizmet aldı, hizmet verilen toplam uçak trafiği yüzde 20 artışla 7 bin 911’e, yük (Kargo+Posta+Bagaj) trafiği ise yüzde 2 artışla 5 bin 917 tona ulaştı. Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan karşılıklı olarak İstanbul ve Ankara’ya haftanın her günü, hafta içi 5 gün İzmir’e, Çarşamba ve Cuma günleri Antalya’ya, Çarşamba ve Cumartesi günleri Bursa’ya uçuş seferleri yapılmaktadır. Ayrıca, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri Almanya’ya direk uçuş seferi yapılmaktadır. İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havalimanlarından bağlantılı olarak yurt içinde her noktaya, yurt dışında ise birçok noktaya uçuşlar yapılabilmektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.