Öne Çıkanlar Doluluk oranı Midye
banner797

Samsun'da tarikatçı başhekim var mı?
banner852

Bayramlaşma ziyaretleri kapsamında Yakakent, Alaçam, Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde partililerle bir araya gelen ve vatandaşlarla bayramlaşan Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki tarikat yapılanmasının doğru olup olmadığını sordu. Sağlık Bakanlığı bünyesinde Adıyaman Menzil tarikatının yapılandığı yönünde ulusal basında yaygın bir şekilde haberlere yer verildiğini dile getiren Tufan Akcagöz, "Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a sormak istiyorum. Ülke bir sözde cemaatin elinden kurtarmaya çalışılırken, acaba başka tarikat ve cemaatlerin kucağına mı atılıyor? Görevlendirmelerin, adı geçen tarikatın referansları ile gerçekleştiği yönünde bilgiler var. Bu iddiaların ne kadarı doğrudur? Tarikat ve cemaatler, sivil toplum örgütlenmesinin önündeki en büyük engel olduğu kadar, din silahıyla hareket ettiği için tahrip gücü de oldukça yüksektir. Devlet kurumlarını tarikat ve cemaatlere teslim etmek, ileride telafisi güç başka sonuçların doğmasına sebep olur. Devlet, tarikatlara teslim edilemez. " dedi.

Samsun'da da tarikat bağlantılı atama yapılıp yapılmadığını soran Tufan Akcagöz, " Samsun'da Menzil tarikatı referansı ile atanan Başhekim, Müdür ve saire var mıdır? Sayın Ahmet Demircan, tüm bu sorulara açıklık getirmek zorundadır. Cemaatlerin nasıl bir terör örgütüne dönüşebildiğini millet olarak yakından gördük. Aldatıldık dediniz geçtiniz. Millet yemedi ama Allah bizi affetsin dediniz, geçitiniz. Şimdi, yarın bugün yine aynısı olursa, bu defa ne diyeceksiniz? Yeni kapı mitinginde yayınladığımız deklarasyonun arkasındayız. Devlet atamalarında ve görevlendirmelerinde liyakatın esas alınması gerektiğini savunuyoruz. Doğru olan da budur. " diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876