Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Samsun'da tarım, hayvancılık fuarı görüşüldü

Samsun İlinde 15-19 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı ile 2022 yılında Samsun ilinde düzenlenecek fuarlarla ilgili konuların görüşüldüğü Değerlendirme Toplantısı,Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu ve TÜYAP Samsun Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bafra ve Çarşamba Ovalarıyla Tarım Kenti Samsun’da bu yıl 6.’sı düzenlenen Tarım Fuarını 57 bin 58 kişinin ziyaret ettiğini belirterek fuarın ilimizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılık sektörüne olumlu bir ivme kazandırdığını ve ziyaretçilerin tarıma yönelik yeni teknoloji ve ürünlerle tanışma fırsatı yakaladığını ifade eden Samsun Valisi Zülkif Dağlı;"Fuara gerek katılım gösteren firma sayısı gerekse ziyaretçi sayısı anlamında her yıl daha iyiye gidiyoruz ve bu bizi mutlu ediyor. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Samsun geçmişte bir fuar kentiydi ve İzmir ile birlikte en çok ziyaret edilen fuarlar ilimizde düzenlenirdi. "

Samsun’un eskiden olduğu gibi yeniden fuar kenti olma özelliğini öne çıkaracak şekilde gelişmesini çok istiyoruz ve bu konuda neler yapabileceğimiz üzerinde değerlendirmeler yapıyoruz. 2022 yılında ilimizde yapılacak fuarları, ülkemizde ses getirecek şekilde düzenlemek istiyoruz. Bu konuda Çalışma Grubu oluşturarak çalışmalarımıza şimdiden başladık.” dedi.

Fuarcılığın ticari bir faaliyet olmakla birlikte aynı zamanda bir turizm hareketi olduğunu söyleyen Samsun Valisi, fuarların ulaşımdan konaklamaya, yeme içmeden alışverişe ve ulaştırma sektörlerine kadar katma değer oluşturarak ilin ekonomisine ve dolayısı ile istihdama ciddi katkılar sağladığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.