Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

Samsun'da Trafik haftası etkinliği

Etkinlik kapsamında başarılı olan personellerimiz, Samsun Valisi Doç Dr. Zülkif DAĞLI tarafından başarı belgesiyle ödüllendirildi. Ardından Trafik konulu resim yarışmasında derece alan öğrencilere hediyeler takdim edilerek, tanıtım ve bilgilendirilme stantları gezildi.

Etkinlikte konuşma yapan İl Emniyet Müdürümüz Sayın Dr. Ömer URHAL, "Trafik düzeni ve güvenliğin artırılması, karayollarını kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığının paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve koordinasyon içerisinde trafik güvenliğine olan katkılarının artırılması amacıyla, her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü ‘’Karayolu Trafik Güvenliği Günü’’, takip eden hafta ise ‘’Karayolu Trafik Haftası’’ olarak kutlanmaktadır. Trafik Haftası etkinlikleri bu yıl 7-13 Mayıs tarihleri arasında trafik güvenliğinden sorumlu Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Meslek Kuruluşlarının ve Sivil Toplum Örgütlerinin katılımlarıyla düzenlemektedir. Bu yılki etkinlik mottomuz ’’Yayalar için 5 adımda Güvenli Trafik’’ olarak belirlenmiştir.

Yayaların mutlaka yaya kaldırımını ve yaya geçidini kullanması, ışıklı işaret levhaları varsa bunlara uymaları konularında, bilgilendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Bu bağlamda karşıdan karşıya geçerken “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottomuz;

1. Adım Yaya yolunda ilerle,

2. Adım Görünür ol,

3. Adım Trafik ışıklarını takip et,

4. Adım Yaya geçidi kullan,

5. Adım Yola odaklan şeklindedir.

Trafik güvenliği 10 yıllık küresel eylem planı doğrultusunda; karayollarında tüm yol kullanıcıları için düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılarak can kayıplarının önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri, sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesi, trafik denetimlerinin her zaman ve her yerde etkin, sürekli ve yoğun bir şekilde kararlılıkla yürütülmesi, toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik etkinliklerin düzenlenmesi, alkollü araç kullanılmaması öncelikli olmak üzere, hız ihlali, seyir halinde cep telefonu ile konuşma, emniyet kemeri kullanımına özendirme, şerit izleme kuralları ile ilgili eğitici ve bilinçlendirici faaliyetlerinin yürütülmesi, ayrıca kazadan kaynaklı ölümlerin 2030 yılına kadar %50 oranında azaltılarak, 2050 yılında ‘’0 (sıfır)’’ a indirilmesi hedeflenmektedir. Zira kazalarda ölen veya yaralananlar, sadece istatistiki verilerden ibaret değildir. Trafik kazalarında evlattan anne babaya o kadar çok sevdiğimizi kaybettik ki bu acıların tarifi mümkün değildir.

Samsun Emniyet Müdürlüğü olarak, trafik kazalarının önlenmesi için yapılan çeşitli eğitim, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yanı sıra ekiplerimizce, gece gündüz demeden kazaları önleyici kontrol ve denetim hizmetleri kesintisiz yapılmaktadır. Denetimin yanı sıra, alt yapının trafik güvenliğini arttırıcı yönde iyileştirilmesi, trafik eğitiminde kalitenin artırılması, kazalardaki acil müdahale hizmetlerinin iyileştirilmesi, toplu ulaşımının özendirilerek daha cazip hale getirilmesi gerekmektedir.

Sonuç olarak, trafik olgusunun en önemli unsuru insan olduğu gibi, trafik kazalarının da en önemli faktörü yine insandır. Son 10 yılın verileri değerlendirildiğinde, meydana gelen kazaların yüzde 95’nin insan, yüzde 5’inin ise diğer yol ve çevresel faktörlerden kaynaklandığı görülmektedir. Bizler trafikte sorumlu, duyarlı ve diğer yol kullanıcılarına karşı saygılı davrandığımız takdirde hepimiz, kaza sayılarının düşmesine büyük oranda katkı sunabiliriz. Trafikte önemli olan kuraldır, en iyi sürücü kurallara uyandır! Şunu unutmayalım ki kaza en pahalı cezadır." dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunTrafik Haftası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.