Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner867

Samsun itfaiye ekipleri 3 yaşında çocuğu kurtardı
banner852

Samsun Büyükşehir Belediyesi
HABER KATEGORİLERİ
BÜYÜK ÇABA, MUCİZE KURTULUŞ
07/02/2023

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı arama - kurtarma ekipleri deprem bölgesinde 32 saat sonra 10 yaşındaki çocuğa, 25 saat sonra da 5 yaşındaki bir çocuğa sağ olarak ulaşmayı başardı. Ekipler toplamda 7 vatandaşı enkaz altından sağ kurtardı.
Kahramanmaraş’da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem nedeniyle yaşanan büyük yıkım sonrasında Türkiye’nin dört bir yanından arama kurtarma ekipleri afet bölgesine gönderildi. Dün yola çıkan Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı 3 itfaiye aracı ve 25 personel de bu sabah 05.00 itibariyle afet bölgesine ulaştı. Ekipler, hızla arama kurtarma çalışmalarına katıldı. AFAD ile koordineli olarak yürütülen çalışmalarda itfaiye ekipleri 7 saat içinde 3’ü çocuk 7 vatandaşı sağ olarak enkaz altından çıkarmayı başardı.

3’Ü ÇOCUK 5 KİŞİYE ULAŞILDI

İtfaiye ekipleri ilk olarak Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde çöken 7 katlı binanın altında mahsur kalan 2’si çocuk 5 kişilik aileye ulaşmak için harekete geçti. Kurtarma çalışmalarında ilk olarak ailenin en küçük üyesine ulaşıldı. 5 yaşında ismi henüz belirlenemeyen küçük çocuğun 25 saat sonra enkazdan çıkarılması sırasında itfaiye personelinin sevinci de cep telefonu kameralarına yansıdı. Ekipler daha sonra ailenin diğer üyelerine sağ olarak ulaşmayı başardı.

32 SAAT SONRA ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDI

Ayrıca itfaiye ekipleri yine Elbistan ilçesinde başka bir enkazdan 32 saat sonra 10 yaşındaki bir çocuğu kurtardı. İsmi henüz öğrenilemeyen 10 yaşındaki erkek çocuk ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürüldü.

Anahtar Kelimeler:
SamsunDepremAfadItfaiye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876