Öne Çıkanlar Doluluk oranı Midye
banner797

Samsun Nöbette
banner852

FETÖ' nün 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı hain darbe girişimine karşı Türk milletinin yazdığı destanın 4. yılında ülke genelinde olduğu gibi Samsun’da da vatandaşlar demokrasi nöbetine çıktı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Samsunlular, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir araya geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler, şehitlerimiz için okunan Kur’an tilaveti ve dualarla devam etti. Kurulan sahnedeki dev ekranlardan 15 Temmuz görüntülerinin yer aldığı videonun izlendiği etkinliklerde şiirler okundu.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "15 Temmuz Millete Sesleniş Konuşması" dev ekrandan izlendi.

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Halk Müziği Korosu’nun kahramanlık türkülerinin yer aldığı konser ve mehteran gösterisinin peşinden protokol üyeleri halka hitap etti. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada vatan haini FETÖ’cülerin kalkıştığı hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşlara rahmet, gazilere şükranlarını sunarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:


“4 yıl önce bu topraklar, medeniyetimizin en büyük ihanetiyle karşı karşıya kaldı. Kendi askeri üniformasını giyen kendi silahıyla birlikte halka ateş açılan, 251 vatan evladının şehit olduğu bir gece. 15 Temmuz’da Türk milleti, istikbaline, vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıkmıştır. Aradan 4 yıl geçti. 4 yılda o günkü Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında çok büyük fark var. Ya 5 yıl, 10 yıl, 20 yıl sonra. Biz bu millete, devlete, bayrağa ve birliğimize sahip çıktığımızda gelecek nesiller görecek Allah’ın izniyle. 15 Temmuz ile engellenmek istenilen buydu. İstikbale yürüyen Türkiye Cumhuriyetini istikbalinden alıkoymaktı. 3 yıl sonra 2023, 2050 ve 2071 vizyonuna doğru, emin adımlarla yürüyen bir milletiz biz. Bu yürüyüşte, şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum, burada Samsun’un sorumluluğu çok büyük. Cumhuriyetin kuruluşuna giden ilk adımın atıldığı şehir olan Samsun, bu hüviyetini istikbalde de Allah’ın izniyle etkin bir şekilde bu yürüyüşe en çok güç katacak olan kentlerden birisi olacaktır. Samsun burada. Birlik ve beraberlik içerisinde geçmişimizin bize ulaştırdığı bu medeniyeti, yeni nesillere aktararak, şehrimizi her alanda geliştirerek, her alanda imar ederek insanımızı 7’den 70’e herkesi daha güçlü, onurlu, bilgili, maneviyatı kuvvetli bir şekilde geleceğe taşımak hepimizin görevidir. 15 Temmuz’un 4. Sene-i devriyesinde bunları ifade etmek istiyorum. Allah’ın izniyle geleceğe de bu bilinçle emin adımlarla yürüyeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876