Öne Çıkanlar CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza CİNSEL SALDIRI
banner867

Samsun Tarım Fuarı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle sona erdi
banner852

 5 gün süren fuarda 72 firmayla 57,058 sektör profesyoneli aynı çatı altında bir araya geldi. Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından organize edilen fuar,  T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Samsun Ziraat Mühendisleri Odası, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, KOSGEB ve Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) destek ve iş birlikleri düzenlendi. Tüyap Samsun Fuar Merkezi’nde 2 kapalı salon ve açık alanda 72 firmanın katılımıyla gerçekleşen fuarda,  tarım ve hayvancılık sektörünün modernizasyonu için ihtiyaç duyulan tarımsal mekanizasyon, hayvansal üretim, su ve sulama teknolojilerindeki yenilikler, makine ve malzemeler sergilendi. 

“Beş gün boyunca ziyaretçilerin yoğun ilgisi vardı”

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüyap Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu sene altıncısını düzenledikleri fuarın tarım ve hayvancılık sektörlerinin bölgedeki yatırımlarına olumlu ivme kazandırdığını belirtti. Fuara katılımcı ve ziyaretçi ilgisinden memnun olduklarını belirten Ersözlü, şöyle konuştu: “Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına olumlu katkılar sağlayan ticari fuarlara ev sahipliği yapan Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlediğimiz fuara tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren önemli firmalar katıldı. Traktörlerden tohuma, hayvancılık ekipmanlarından sulama sistemlerine, tarımsal mekanizasyondan zirai ilaçlama yöntemlerine kadar sergilenen ürünler beş gün boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Bölgenin beklenen buluşması haline gelen fuar bu sene 57,058 ziyaretçiyi ağırlayarak, ziyaretçilerin yeni tarım teknoloji ve ürünleri ile tanışarak verimli iş görüşmeleri yapmalarına, tarım ve hayvancılık konusunda bölge yatırımlarına da ışık  tutacak ticari bağlantıların yapılmasına olanak sağladı.”

Fuarın onur konuğu Havza’ydı 

Samsun Tarım Fuarı’nın bu yılki onur konuğu, Havza ilçesi oldu. Fuar boyunca Havza’nın tarımsal ürünlerinin tanıtılmasının yanı sıra Havza’ya özgü yöresel lezzetler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 

Fuardaki sektörel etkinlikler büyük ilgi gördü 

Fuar kapsamında pandemi ve iklim değişikliğinden, hasat ve tohumluklara; tarımsal mücadelede İHA kullanımından bölge için çok değerli olan fındık yetiştiriciliğine kadar çok çeşitli konular tarım uzmanları ve akademisyenler tarafından masaya yatırıldı, bu konulardaki bilgi ve deneyimler sektör ilgilileri ile paylaşıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876