Öne Çıkanlar KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya Dayandı
banner798

Samsun Üniversitesi Roket Takımı IREC’den İkincilikle Döndü

Aynı yarışmada 2019 yılında ‘’En İyi Takım Ruhu’’ ödülünü alan Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Samsun Roket Takımı,2021 yılında ABD’de düzenlenen ve 16 Ülkeden, 75 takımın yarıştığı Uluslararası Roket Mühendisliği Yarışması( IREC ) ‘de Mükemmeliyet Kategorisinde ikinci oldu.

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünde bulunan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Roket Takımını ve SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ‘ı rektörlük merkez binasında ziyaret eden, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ‘’ Bizim için ayrı bir önemi olan ve ilçemizde 2010 yılında kurulan Fakültemizin bu denli başarılar elde etmesi bizleri son derece mutlu etmektedir. Samsun Roket Takımımız 2018 yılında Milli Teknoloji hamlesi TEKNOFEST ‘de ‘’Yüksek İrtifa Roketi’’ kategorisindeki ikinciliklerinin ardından başarılarını, IREC ‘de tescillediler. Artık bundan sonraki yarışmalarda birinci olma zamanı. Bu başarılı sonuçlar bizlerin TEKNOFEST2022 ‘nin Samsun’umuzda, hatta ilçemizdeki kendi havaalanı bulunan Ballıca Kampüsümüzde yapılması talebimizi daha da güçlendiriyor. TEKNOFEST 2021 ‘de 19 Mayıs Belediyesi olarak desteklediğimiz takımlarımız da var. Milli Teknoloji Hamlesi ile gençlerimiz her platformda bayrağımızı gururla dalgalandırıyor. Tüm gençlerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. " dedi.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu öğrencileri altın ile ödüllendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.