Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra havza
banner798

Samsun’da 751 bin kişi havayolunu kullandı
Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 2017 yılının ilk yarısında 751 bin 79 yolcuya hizmet verdiğini bildirdi.

Kaymak, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından açıklanan istatistiklere göre, haziran ayında Samsun Çarşamba Havalimanı'nda yolcu trafiğinin, iç hatta 122 bin 142, dış hatta 5 bin 394 olmak üzere 127 bin 536 olarak gerçekleştiğini belirtti.

Aynı dönemde iç hatta 986, dış hatta 72 olmak üzere bin 58 uçağa hizmet sunulduğunu bildiren Kaymak, yük trafiğinin de bin 114 tona ulaştığını kaydetti.

Kaymak, bu rakamlarla Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan yılın ilk 6 aylık döneminde 751 bin 79 yolcunun hizmet aldığını aktararak, şu bilgileri verdi:

"Hizmet verilen toplam uçak trafiği 8 bin 45'e, yük trafiği ise 5 bin 60 tona ulaştı. Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan karşılıklı olarak haftanın her günü İstanbul ve Ankara’ya, 4 gün İzmir’e, çarşamba günleri Antalya'ya uçuş yapılmaktadır. Ayrıca Almanya’ya 4 gün, Rusya, Avusturya, Fransa ve Ukrayna’ya bir gün olmak üzere direkt sefer düzenlenmektedir. İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanları bağlantılı olarak yurt içinde her noktaya, yurt dışında ise birçok noktaya uçuşlar gerçekleştirilebilmektedir." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.