Öne Çıkanlar Yangın tüpü Nihat Kale
banner797

Samsun'da Cezaevinde sebze üretiliyor

Samsun'da cezaevinde hükümlülerin çalıştığı serada sebze üretiliyor.Üreti

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından verilen hibe desteği ile 3 bin metrekare alana kurulan serada üretilen sebzeler yine cezaevinde tüketiliyor.

Cumhuriyet Başsavcısı M. Sabri Kılıç ,”2022 yılında 23 çeşit sebze, 5 farklı çeşit de 2 bin 597 adet fide üretimi gerçekleştirdik. Üretimimiz devam ediyor.Üretilen sebze ve meyvelerin yine cezaevinde tüketildiği bildirildi.20 dönüm tarlada ve başka bir sera ile birlikte toplam 4 dönümlük serada tarım faaliyetleri yaptıklarını belirtti.”

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Garnizon Komutanı Topçu Kd. Albay İbrahim Camcı, Cumhuriyet Başsavcısı M. Sabri Kılıç, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin ve protokol üyeleriyle birlikte ,DOKAP'ın 'Dezavantajlı Grupta Bulunan Bireylerin İstihdama Katılmalarının Sağlanması ve Yeni Bir Meslek Edindirme Projesi kapsamında, Samsun T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda kurulan seranın açılışını gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.