Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner797

Samsun`da ‘Cumhur İttifakı’ kavgası
AKP Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın “Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil" diyerek Samsun'da 7 belediye istediklerini ancak AKP'nin 2 belediye verdiğini belirttiği sözlerine cevap verdi. İttifak çalışmalarının devam ettiğini belirten Karaduman, “MHP’nin 10 ilçede iddialı olduğuna ancak gülebilirim. Daha önce hatırladığım kadarıyla 5 ilçe yönettiler” dedi.

AKP ve MHP arasındaki ittifak görüşmeleri devam ederken, AKP Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın “İttifak olmazsa olmazımız değil” sözlerine cevap verdi. AKP’li başkan “ittifaka ihtiyaçlarının olmadığını” söyleyerek 17 ilçenin tamamını kazanacak güçte olduklarını savundu.

“MHP’NİN 10 İLÇE İDDİASINA ANCAK GÜLEBİLİRİM”

İttifak görüşmelerinin devam ettiğini ve süreçte bir tıkanma olmadığını belirten Hakan Karaduman, “Genel merkezimiz, teşkilat başkanlığımız ve yerel yönetimler ve seçim işleri başkanlığımız bizden ilimizle ilgili raporları ve bizim kanaatlerimizi alıyor, istiyor. Belki onlarda da aynı usul geçerlidir. Bahsedilen 10 ilçede iddialı olduklarına ancak gülebilirim. Daha önce kazandığı 4 ya da 5 ilçe vardı hatırladığım kadarıyla. Geçmişte onlar oraları yönetmiş olabilirler. Dolayısıyla onlar belki ellerini güçlü göstermek adına bu kadar çok sayıda ilçeyi söylemiş olabilirler ama biz 17 ilçenin tamamında gerçekten iddialıyız. Sadece yoruma dayalı bir iddiamız yok. Önceki seçimlerde aldığımız oylar aradan geçen süreçte yapılan hizmetler ve çalışmalar da bunun bir göstergesi” şeklinde konuştu.

“İTTİFAKA İHTİYACIMIZ YOK”

Samsun’da güçlü olduklarını ve ittifaka ihtiyaç duymadıklarını savunan Karaduman, “Onlara kendi belediyelerimizden vereceğimiz belediye yoktu. İlk başlardaki kanaatlerimiz budur. Sadece herkes bulunduğu yerlerde devam edebilir. Kimse kendi elindekini vermez ki bizde vermeme kararındayız” diye konuştu. “MHP’de olsaydım ben de onların söylediklerini söylerdim” diyen Hakan Karaduman, esas kararı iki partinin genel başkanının vereceğini de sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.