Öne Çıkanlar Doluluk oranı Midye
banner798

Samsun’da Denizden Çıkan Atıklar Şaşırttı
banner852

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu dünya gelecek nesillerimizden bizlere emanet. Denizlerimizi, çevremizi, doğamızı hep birlikte korumalıyız” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Dünya Çevre Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Bu kapsamda limanda deniz temizliği yapıldı. İtfaiye, sahil güvenlik ve emniyet müdürlüğü dalgıçları tarafından denizde temizlik yapıldı. 30 dakika içerisinde sudan plastik, metal, şişe, gibi atıklar çıkarıldı.

Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, denizde uzun yıllar kaybolmayacak atıklar, şişeler, metaller çıkardıklarını belirterek şunları söyledi:
“Bu dünya gelecek nesillerimizin bize emaneti. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz. Samsun’da bu konuda çok güzel bir duyarlılık var. Bunu huzurunuzda da ifade etmek istiyorum, Türkiye’nin en güzel coğrafyalarından bir tanesi. Üretim havzası. Dolayısıyla bizim 17 ilçemizde, ilçe belediyelerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, güvenlik güçlerimizle, itfaiyemizle, şehircilik müdürlüğümüzle bu konuda da çok başka alanlarda da birlikte çalışmalar yapıyoruz. Amacımız, hedefimiz o ki çevreye duyarlılığı en yüksek il olma durumundayız. Gelecek nesillerimize bu güzel şehrimizi, ülkemizi, dünyamızı onların sağlık yaşamalarına uygun şekilde teslim etmek. Şuan dalgıçlarımızın çıkardığı parçaları görüyorsunuz. Çevremizin evimizden hiçbir farkı yok. Dünya bizim evimiz. Gelecek nesillerimizin, torunlarımızın evi. Bu bilinçle hareket etmemiz ve yaşamamız gerekiyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876