Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Samsun`da Huzur ve Güven Uygulaması

İlimizde İl Jandarma Komutanlığımız sorumluluk alanında 12 Mayıs 2020 Salı (bugün) 09:00-18:00 saatleri arasında ‘Huzur ve Güven Uygulaması’ icra edilmiştir.

Söz konusu uygulama kapsamında; kapatılan iş yerlerinin kapalı olup olmadığının kontrolü, çalışma saatleri yeniden düzenlenen iş yerlerinin belirlenen saatlerde faaliyet gösterip göstermediği,  kapanış saatlerine riayet edilip edilmediğinin kontrolü, semt pazarları, marketler, fırınlar, petrol istasyonları ve benzeri işyerlerinde sosyal mesafe kuralına uyulup uyulmadığının denetlenmesi, sokağa çıkma yasağına tabi tutulan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü şahıslar ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın yasağa uyup uymadıklarının kontrol edilmesi, park, bahçe mesire ve yürüyüş alanları gibi yerlerin denetimi yapılmıştır.

239 personelin katıldığı uygulama neticesinde;

416 iş yeri denetlenmiş, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile sosyal mesafe kuralına uymayan 14 şahsa 7.858 TL idari para cezası kesilmiş, 2.360 şahıs sorgulamasında 23 şahıs yakalanmıştır. Yapılan araç kontrolünde 1219 araç denetlenmiş, 19 araca 16.462 TL para cezası kesilmiştir. Uygulama sonucunda 1 adet tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 26 adet 9 mm çapında fişek, 1 adet tabanca şarjörü ele geçirilmiştir.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.