Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner867

Samsun'da İtfaiye Personeline Eğitim
banner852

Eğitimler sonucunda yapılan sınavla 186 itfaiyeci, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ulusal ve uluslararası meslek standartlarını temel alan 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kanunu‘nda yaptığı değişiklikle getirilen iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin teknik ve mesleki yeterlilik şartı sebebiyle eğitim düzenledi.

Teorik ve pratik eğitimlerde itfaiyecilere trafik kazalarına karışan araçlarda yangın meydana gelmemesi için motor ve mekanik aksamlarına doğru müdahale yöntemleri öğretildi. Ayrıca motorlara bakım yapmadan önce alınması gereken güvenlik tedbirleri, yanıcı parlayıcı malzemelere karşı alınacak önlemler, çalışan makinenin durdurulması, bakım onarım sırasında koruyucu güvenlik malzemelerinin giyilmesi gibi konular anlatıldı.

İtfaiye personeli, eğitimler sonucunda bakanlığın yetkilendirdiği Sınav ve Belgelendirme Merkezi tarafından yapılan sınavı başarıyla tamamladı. 186 itfaiyeci, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876