Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu trafik kazası
banner798

Samsun'da Kentsel Dönüşüm Tam Hız
banner852

Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile yıl sonuna kadar bitirilmesi hedeflenen 1404 konut, aynı mahallelerdeki mülkiyet sahiplerine verilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Şehrimizin modernleşmesinde, gelişmesinde ve büyümesinde kentsel dönüşüm en önemli projelerimizden birisidir” dedi.

Karadeniz’in merkezi olan Samsun’u, yatay mimarinin en iyi başarıldığı kent haline getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde önemli mesafe kat etti. Hayata geçirilen toplu konut projeleriyle planlı şehirleşmeye katkı sunan belediye, yaşanan değişim ve gelişme sayesinde mahallelere sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan önemli faydalar sağlıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) yaptırılan Kıran Mahallesi ikinci etap rezerv konut inşaatları, planlandığı gibi sürüyor.

Dönüşüm kapsamındaki Hastane Başı ve Zeytinlik mahallelerindeki mülkiyet sahipleri için inşa edilen ikinci etap rezerv konutları ise büyük ilgi görüyor. Yapımı tamamlanan konutlarla düzenli yapılaşmaya kavuşarak prestiji artan Kıran Mahallesi, otopark ve yeşil alanlarıyla tercih edenlere önemli avantajlar sunuyor. Modern görünümü ve ihtiyaç duyulacak tüm sosyal donatılarıyla mahalle, ilçenin en gözde yaşam alanına dönüşüyor.

YAKLAŞIK 21 BİN METREKARELİK ALAN YEŞİL ALAN OLACAK

İkinci etap projesinde büyük ilerleme kat edilirken, birinci bölgede 694 konut ile 9 dükkan inşaatının yüzde 75’i tamamlandı. İkinci bölgedeki 710 konut ile 28 dükkanın yapımında ise çalışmalar yüzde 55’e yaklaşıyor. 51 bloktaki toplam bin 404 konut ile 37 dükkanın yanı sıra 201 bin 473 metrekarelik alanda, 3 bin metrekare büyüklüğünde bir de cami yer alacak. Kalan 20 bin 897 metrekarelik bölüm ise yeşil alana ayrılacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECEK

Canik ilçesinin önünü açacak Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ise yüzde 85’i tamamlandı. Yıl sonuna doğru bitirilecek projede 30 adet blok, 684 daire, 29 dükkan, 2 adet otopark ve cami yer alıyor. 50 dönümlük alanda yapılan rezerv konutlar, Soğuksu ve Gaziosmanpaşa mahallelerindeki dönüşüm projelerinde kullanılacak. Hem Kıran ve hem de Yeni Mahalle toplu konut projeleri bittiğinde daire ve iş yerleri mülkiyet sahiplerine teklif edilecek. Geriye kalan rezerv konutlar ise diğer mahallelerde başlanacak kentsel dönüşüm projeleri için bekletilecek.

SAMSUN GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kentsel dönüşüm şehrimizin modernleşmesinde, gelişmesinde ve büyümesinde en önemli projelerimizden birisidir. Geleceğe hazırladığımız Samsun için bu yatırımlara çok önem veriyoruz. Kentsel dönüşüm tabi ki çok kolay olmuyor ama insanlarımızın mutlu ve huzurlu şekilde yaşamasını, çocuklarımızın daha güzel ortamlarda büyümesini istiyoruz. Yeni vizyonuyla şehrimiz ve halkımız, bunu fazlasıyla hak ediyor. Bu sebeple kentin dört bir yanını yatay mimarili sağlam ve depreme dayanıklı yapılarla modernize etmeye çalışıyoruz. Desteklerinden dolayı da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ile TOKİ idaresine teşekkür ederim. Samsun’u her alanda geleceğe taşımamızda bize destek olan AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan, milletvekillerimiz, il ve ilçe başkanlarımız ile ilçe belediye başkanlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni Mahalle ise Emlak Konut tarafından yapılıyor. Orada da rezerv 684 daire olacak. İnşallah kentsel dönüşümü de halkımızla el ele vererek başaracağız.” ifadelerini kullandı.

MUHTAR YILDIZ: DESTEKLİYORUZ

Canik Yeni Mahalle Muhtarı İdris Yıldız, toplu konut yatırımlarının mahallesini büyük oranda değiştirdiğini belirterek, inşaat çalışmalarında sona gelindiğini söyledi. Kentsem dönüşümü desteklediğini belirten Yıldız, “Geçmişte bu bölgede hurdacılar sitesi vardı. Şimdi bu değişim için büyük uğraş veriliyor. İnşallah şehrimiz daha da güzelleşecek“ ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunKentsel Dönüşüm
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876