Öne Çıkanlar Midye samsunda kaza
banner797

SAMULAŞ Genel Müdürü Tamgacı'dan personele çağrı
banner852

'SEVDİKLERİNİZ İÇİN SİGARAYI BIRAKIN!'

Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ ve SASKİ personeline yönelik düzenlenen 'Kanser ve Sigara' başlıklı eğitimlerde SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı'dan 'Sigarayı bırakın' çağrısı geldi


Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı SAMULAŞ ve SASKİ personeline, 'Kanser Farkındalığı' ve 'Sigara Bırakma Polikliniklerinde Verilen Hizmetler' konulu eğitimler verildi.
 
İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi Hekimi Dr. Elif Özkaya tarafından Dünya Kanser Günü ve Sigarayı Bırakma Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen eğitim programına SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Semih İlker Sanaç ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hatice Öz ile her 2 kurumun personeli katıldı.

KANSERDE ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ


Sigaranın zararları ve kanser farkındalığı oluşturmak ile ilgili detaylı bilgilerin verildiği programda, sigaranın dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna işaret edildi. Sigara içme veya dumanının solunmasının zamanla kişilerde psikolojik ve fiziksel bağımlılık oluşturduğuna dikkat çekilen eğitimlerde ayrıca, kanser hastalığına dikkat çekmenin ve hastalığın erken teşhisi konusunda halkı bilinçlendirmenin önemine değindi.


SASKİ VE SAMULAŞ PERSONELİNE ÇAĞRI


Eğitimin sonunda programa katılan personele teşekkür eden SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, sigaranın ölümcül hastalıklara neden olduğuna vurgu yaptı. Tamgacı, personele, "Kendiniz için ve sevdikleriniz için sigarayı bırakın" çağrısında bulundu.

Programın sonunda İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bugüne kadar yaptıkları çalışmalara verdikleri destekler nedeniyle SAMULAŞ ve SASKİ yöneticilerine teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876