Öne Çıkanlar Doluluk oranı Midye
banner798

Sandıkçı “Vatandaşlarımız Bilinçli”
banner852

Canik Belediyesi, pandemiyle mücadele kapsamında kontrollü sosyal hayata geçilmesiyle birlikte, İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge kapsamında ilçe genelinde denetimlerini sürdürüyor.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Canik İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, Canik İlçe Sağlık Müdiresi Belgin Al ve belediye birim amirleriyle birlikte Gülsan Sanayi Bölgesinde esnafları ve alış-veriş merkezlerini tek tek dolaşarak salgın hastalığın yayılmasını önlemek için uyulması gereken kuralları hatırlattı. Tüm esnafa salgın riskinin devam ettiğini, bu nedenle maske kullanmaları gerektiği, fiziksel mesafeye, temizlik ve hijyen kurallarına uyulması uyarısında bulunuldu.

Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım

Pandemiyle mücadele kapsamında kontrollü sosyal hayata geçilmesiyle birlikte, salgın hastalığın yayılmasını önlemeye yönelik esnaflarla sohbet eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Sağlık için, hepimiz için’ sloganı kapsamında yaptığı açıklamada “İnsanlarımızın sağlığı, ülkemizin geleceği için hep birlikte kurallara uymak zorundayız. Ülkemiz salgınla mücadele konusunda başarılı bir süreç geçirdi. Pandemiyle mücadele konusunda örnek ülkelerden birisi olduk. Ama unutmayalım ki salgın hala geçmiş değil. Salgın riski son bulana kadar ilgili bakanlıklarımızın uyarılarına harfiyen uymak zorundayız. Maskesiz sokağa çıkmayalım. Sosyal mesafe kuralını uygulayalım ve temizlik, hijyen konusuna dikkat edelim.” dedi.

Vatandaşlarımız bilinçli

Sandıkçı, “Yaptığımız denetimler neticesinde genel anlamda Canikli kardeşlerimiz kurallara uyuyor. Bu anlamda hepsine teşekkür ediyorum. Yaklaşık altı aydır vatandaşlarımızla iç içeyiz. Tüm ekip arkadaşlarımız salgınla mücadele konusunda gerekli çalışmaları ilk günden bu yana yapıyor. Halk pazarlarımızda, marketlerimizde, fırınlarımızda ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Sokaklarımızı ve caddelerimizi antibakteriyel sabunlu su ile yıkamaya devam ediyoruz. Kamu kurumlarımız, Camii ve mescitlerimiz, berber ve kuaför salonlarımız, halk pazarlarımızda dezenfekte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Salgınla mücadele konusunda artık vatandaşlarımızda bir bilinç oluştu. Tüm vatandaşlarımızdan isteğimiz, bu bilinçle, yaşlısı, genci hep birlikte ‘Sağlık için, hepimiz için’ salgın riski son bulana kadar mücadeleye devam etmeliyiz.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876