Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner797

Saski Bafra'da 500 metre, menfez temizliği yaptı
banner852

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), şiddetli sağanak yağışlar öncesi derelerde menfez temizleme çalışması başlattı. Rüzgarların etkisiyle kumların tıkadığı menfezler, iş makineleriyle açılıyor.

SASKİ’ye bağlı Kanalizasyon İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü, denize dökülen derelerdeki yağmur suyu menfez temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Adnan Menderes Bulvarı sahilinde Rodos rüzgarlarının kumları taşımasıyla tıkanan yağmur suyu menfezleri, iş makineleriyle temizlenerek suyun akışkanlığı artırılıyor. 

Menfez temizliği ile kışa hazırlanan SASKİ, Atakum ilçesinde olası taşkın riskini azaltıyor. Afanlı Deresi’nde eskavatör tipi iş makinesiyle yürütülen çalışmadan sonra diğer derelerdeki menfezler de temizlenecek.

Şehir genelinde denize deşarj olan çok sayıda derenin temizliğini tamamlayan SASKİ, çalışmalar sonucunda denize deşarj olan Tekkeköy'de 7 bin 825 metre, Atakum' da  bin 510 metre, Canik'te 600 metre, Havza'da 930 metre, Bafra'da 500 metre, Terme'de 200 metre olmak üzere toplamda 11 bin 565 metre uzunluğunda menfez temizliği gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876