Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner867

Saski’ Den 8 Milyonluk Yatırım
banner852

Bu kapsamda 15 adet sabit dizel jeneratör, 9 adet seyyar benzinli jeneratör ile afet ve acil durumlarda kullanılmak üzere 10 adet römorklu dizel jeneratör seti alındı.

Samsun il genelinde olası afet ve acil durumlarda uzun süreli elektrik kesintisine bağlı olarak içme suyu hizmetinde aksama yaşanması riskinin ortadan kaldırılması için SASKİ tarafından çalışma yapıldı. Canik, İlkadım, Atakum ve Bafra ilçelerinde bulunan içme suyu ana terfi merkezlerinin elektrik kesintilerinden etkilenmemesi için SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından jeneratör alımı gerçekleştirildi.

Toplam 8 milyon 139 bin 505 lira tutarında 15 adet sabit dizel jeneratör, 9 adet seyyar benzinli jeneratör ile afet ve acil durumlarda kullanılmak üzere 10 adet römorklu dizel jeneratör seti alındı. Alınan jeneratörlerin test işlemlerinin tamamlandığı ve montaj çalışmalarına başlandığı belirtildi.  

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren SASKİ Elektrik Bakım Onarım Şube Müdürü İsa Uzunköse, “Büyük içme suyu depolarımızda dahi enerji kesildiğinde herhangi bir şekilde içme suyu kesilmesin diye büyük jeneratörler aldık. Bu jeneratörler enerji kesintisi çok uzun sürse dahi tesislerimizi çalıştırabilecek güce sahipler. Bunun haricinde römorklu jeneratörlerimiz var. Bunlarda sadece merkez için düşünmemek lazım tüm ilçelerde ve köylerdeki tesislerin enerji kesintisi halinde, kesintisiz bir şekilde çalışarak içme suyu hizmetinin aksamaması için kullanılacak. Bunun haricinde en küçük jeneratörlerimiz var bunlarda bölgesel olarak hizmeti götürebilmemiz için enerjiye ihtiyaç duyulduğunda başka bir şeye ihtiyaç duymadan jeneratörlerimizi çalıştırıp direk hizmeti oraya götürebileceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876