Öne Çıkanlar Samsun master
banner798

SASKİ  Halkının sağlığını tehlikeye attı
banner852

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ona bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Büyükşehir Belediye Meclisinde AKP ve MHP’li üyelerin çoğunluk gücüne dayanarak muhalefet üyelerinin bütün itirazlarına rağmen içme suyuna yapılan fahiş zamla halkımızın temiz suya erişim hakkının kısıtlandığı herkes tarafından bilinmektedir. Haksızca yapılan su zammının geri alınması konusunda hukukki demokratik yollarla halkımızın desteğeni alarak yürüttülen mücadelemiz halen devam etmektedir.

Zam yapma konusunda çok becerikli ve atik olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentin kanalizasyonunu yönetmekten acziyet içindedir…

Samsun’u turizm kenti yapma iddası ile yönetime gelenler ilk yüz günlük icraatları ile en turistik ziyaret noktalarımız olan Liman İçi ve Atakum Sahillerimizi kanalizasyon atıklarıyla doldurarak turizm konusunda ne kadar iddialı olduklarını ortaya koydular.

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SASKİ) tarafından kent merkezindeki kanaalizasyon hatlarından ve arıtma sistemlerinden, yağmur kanallarına, sahillere, denizimize ve Mert Irmağına kanalizasyon ve arıtma suları boşaltılmaktadır. Atakum İlçemizde SASKİ tarafından denize akıtılan kanalizasyon nedeniyle plajlarda bulunan mavi bayrakların  kaldırıldığı bilinmektedir.

SASKİ’nin ithal bürokratları Samsun Halkının sağlığını tehlikeye attı

SASKİ’nin; Samsun’u tanımayan, Samsun Halkına gönül bağı olmayan yukarıdan atanan ithal büroklarının beceriksiziliği, iş bilmezliği ve sorumsuzluğu nedeniyle,  yağmur kanallarına, denize, plajlara, Mert Irmağına doğrudan kanalizasyon ya da atık su boşaltılması nedeniyle çevre kirliliğinin yanı sıra halkımızın sağlığı da tehlikeye sokulmuştur.

Bilindiği gibi Atakum sahilimiz Atakumlulara hizmet verdiği kadar, 17 İlçemizden gelen dahası Amasya, Tokat, Çorum gibi komşu İllerimizden gelen vatandaşlarımıza da hizmet vermektedir.

Sorumlular hakkında gerekli idari soruşturma derhal başlatılmalıdır.

Samsun Halkının sağlığının korunması amacıyla Samsun Valiliğine resmi başvuruda bulunduk

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Yönetimi olarak, dün itibariyle (7 Ağustos Çarşamba) Samsun Valiliğine resmi başvuruda bulunarak; Samsun Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu ile İl Mahalli Çevre Kurulunun acil olarak toplanması talebinde bulunduk.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Samsun Halkının sağlığının ve kentimizin çevre temizliğinin korunmasının yanısıra sorumsuzca davranan yöneticiler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasının takipçisi olacağız. 

Saygılarımızla.

CHP Samsun İl Başkanlığı        

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876