Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner867

SASKİ'den büyük yatırım
banner852

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından 2022 yılının ilk 5 ayında kente 29 bin 46 metre kanalizasyon hattı döşendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bir taraftan yeni hatlar imal ederken bir taraftan da ömrünü doldurmuş şebeke borularını değiştiriyoruz" dedi.

Samsun'un daha sağlıklı bir kent olması amacıyla özellikle altyapı yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hatlarını yeniliyor. İçme suyu şebekelerindeki sorunların giderilmesi, vatandaşa temiz ve kesintisiz içme suyu sağlanması için 17 ilçede başlattığı altyapı yatırımlarına devam eden SASKİ Genel Müdürlüğü'nce 2022 yılının ilk 5 ayında 82 bin 477 metre içme suyu hattı, 29 bin bin 46 metre de kanalizasyon ve yağmur suyu hattı hizmete alındı. Vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını karşılamak ve modern bir altyapıya kavuşması için büyük çaba gösteren SASKİ geçen yıl ise 654 bin 803 metre içme suyu hattı, 84 bin 135 metre kanalizasyon hattı ve 21 bin 629 metre yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 760 bin 567 metrelik hat inşa etti.

ŞEHRİMİZİ OMUZ OMUZA DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Altyapı çalışmalarının planlanan programlar dahilinde devam ettiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Vatandaşlarımız için samimiyetle yerin altını inşa ediyor, verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirerek yolumuza devam ediyoruz. Bir taraftan yeni hatlar imal ederken bir taraftan da ömrünü doldurmuş şebeke borularını ömürlük borularla değiştiriyoruz. Samsun'umuzu omuz omuza daha ileriye taşıyacağız. Bunu tüm vatandaşlarımızla birlikte yapacağız. 2021 yılında 670 milyon lira tutarında içme suyu, atık su ve yağmur suyu altyapısı, su deposu, terfi merkezi, dere ıslahı ve fosseptik ile üstyapı çalışmaları yapımı için ekiplerimiz harıl harıl çalıştı. 2022 yılında da sağlıklı, sürdürülebilir su ve kanalizasyon hizmetini Samsun'un her noktasına ulaştırabilmek için çalışmalar aralıksız sürüyor" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SaskiSamsunMustafa Demir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876