Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Şehitlerimiz ve Gazilerimiz 18 Mart'ta anıldı
Kıranköy Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğinde düzenlenen anma töreni, Samsun Valisi İbrahim Şahin anıta çelenk sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı okundu.

Anma töreninde Şeref Defterini imzalayan İbrahim ŞAHİN deftere, ’’Aziz Şehitlerimiz; Vatanın bölünmez bütünlüğü, toplumun huzur ve güvenliğinin temini için her yerde ve her türlü şartta görev yapan, bu uğurda canını veren siz şehitlerimizi hürmetle anıyor ve huzurlarınızda saygıyla eğiliyoruz.

Sizler, ay yıldızlı şanlı bayrağımızın vatan semalarında özgürce dalgalandığı, huzurlu bir toplumda kardeşçe yaşayabilmemiz uğruna hayatınızı feda ettiniz. Vatan ve millet için yaptığınız fedakarlık, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar ulvi ve emsalsizdir.

Bilinmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, güvenlik güçleri ve milletiyle tek yürek halinde yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı mücadele etme azim ve kararlılığındadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdi bırakmış olduğunuz emanetinize sahip çıkarak ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamaktan ve uğruna gerektiğinde sizler gibi canını vermekten kaçınmayacaktır.

Bu duygularla; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını saygıyla anarken, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanınız cennet, ruhunuz şad olsun.”satırlarını yazdı.

Daha sonra Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, törene katılan şehit aileleri ve yakınları ile birlikte şehitlerimizin mezarlarını ziyaret edip, mezarların üzerine karanfil bıraktı.

Kıranköy Mezarlığı Garnizon Şehitliği ziyaretinin ardından, Asri Mezarlığı Şehitliğine geçen Vali İbrahim ŞAHİN ve protokol üyeleri, burada bulunan şehit mezarlarını da ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehit mezarlıklarında şehitlerimiz adına Kuran-ı Kerim okundu. Şehit aileleri ve yakınları ile yakından ilgilenen Sayın Valimiz, şehit ailelerinin acılarını paylaştı.

Kıranköy ve Asri Mezarlıktaki Şehitlikte düzenlenen programa ayrıca, Samsun Milletvekilleri Fuat KÖKTAŞ, Kemal ZEYBEK, Garnizon Komutanı P. Albay Sedat BULUT, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan ÇAKIR, Baro Başkanı Av. Kerami GÜRBÜZ, Vali Yardımcısı Mehmet Ali KARATEKELİ, Hasan ÖZTÜRK, Recep YÜKSEL, İlkadım Kaymakamı Turhan ATLAMAZ, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal AĞAOĞLU, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili Yarbay Tayfun PAŞAOĞLU, protokol üyeleri, siyasi partilerin il başkanları, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Vakfı üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı üyeleri, şehit aileleri ve yakınları, kamu kurum, kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.